Landslag 2017: Samleside

31.12.2017

 

 

Europamesterskapet for menn

Sted: St. Pierre les Elbeuf, Frankrike | Tidspunkt: 21. - 24. september 2017

Landslag: Hubert Paillac, Marius Wang, Youssef Taoubane og Benny Bel-Lafkih

Hubert, Marius og Youssef vant kvalifiseringsturnering holdt over to helger i mai. Som fjerdespiller valgte de med seg Benny. (Les artikkel fra kvalifiseringen)

Coach: Lars Storaker Bruu

Herrene har faktisk aldri tidligere gjort det bedre i Europamesterskapet. Ikke bare greide Norge å bli blant de 24 beste og dermed være kvalifisert til VM, men Norge gikk dessuten til A-sluttspillet. I 8-delspoolen gikk det derimot ikke veien, og Norge endte med dette på niende plass.

 

Verdensmesterskapet for damer

Sted: Kaihua, Kina | Tidspunkt: 8. - 12. november 2017

Landslag: Eli Gjengstø, Toini Hoel, Charlotte Jayer og Ida Sæbø Larsen

Eli, Toini og Charlotte vant kvalifiseringsturnering holdt over to helger i mai. Som fjerdespiller valgte de med seg Ida. (Les artikkel fra kvalifiseringen)

Coach: Benny Bel-Lafkih

Norges damelandslag presterte å gjenta bedriften til herreduoen i VM med sin gledelige, men overraskende, femteplass. Eli, Toini, Charlotte og Ida lå på femteplass etter innledende, en plassering de også endte med. Den eventyrlige ferden tok slutt i kvartfinalen, hvor de tapte mot Frankrike som senere også ble verdensmestere. Norges kamper kan studeres i denne artikkelen. I tillegg har en av spillerne skrevet reisebrev fra Kina: Del 1 og Del 2.

 

Europamesterskapet for veteraner

Sted: Danmark | Tidspunkt: Oktober

Landslag: Hans-Erik Røneid-Hansen, Johnny Skjørberg, Helge Skjørberg og Odd Reidar Gullbrandsen

Disse fire vant kvalifiseringturnering arrangert 10. juni. (Les artikkel)

Coach: Bjørn Arne Nordhagen

Etter fem innledende runder kunne vi glede oss over en flott norsk sjetteplass og dermedvidere plass i mesterskapet blant topp 16. I 8-delspoolen ble det tap i første, men seier i andre. Dessverre endte skillematchen i vår disfavør, men 9. plass er absolutt applaus verdig!

 

 

Verdensmesterskapet i Singel/ Dobbel/ Mixdobbel

Sted: Gent i Belgia | Tidspunkt: 13. - 16. april 2017

VM bestod denne gang av flere grener, samlet til en langhelg for å gjøre det enklere både økonomisk og praktisk. Slik ble fordelingen for Norges del:

  • VM Dobbel for herrer: Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih
  • VM Dobbel for damer: Lisbeth Fossen og Ranu Homniam
  • VM Singel for herrer: Ole Hågensen
  • VM Singel for damer: Ranu Homniam
  • VM Dobbel Mix: Lisbeth Fossen og Benny Bel-Lafkih

Utnevnte trenere var Ronny Gudmundsen og Robert Pettersen.

Se egen artikkel om damekvalifiseringen og (Lisbeth og Ranus vei til landslaget) samt herrekvalifiseringen og (Ole og Bennys vei til landslaget).

Benny Bel-Lafkih og Ole Hågesen markerte seg kraftig med sin femteplass i herrenes dobbel. Ranu Homniam gjorde et fenomenal innsats med sin niendeplass i damenes singel. I tillegg var Ranu og Lisbeth Fossen var forøvrig bare en hårsbredd, kun et fattig poeng, unna sluttspill i damenes dobbel. En solid samlet innsats av våre fire på landslaget!