Landslag 2019: Samleside
Landslag 2019
For et landslagsår! Nok en gang viser lille Norge med 300 lisenser og trøblete vinterfasiliteter at vi er å regne med. I 2019 resulterte dette på vårt beste i to 5. plasser i VM, men la oss også huske to 9. plasser, medalje i B-EM og pallplassering i NVC.
Du verden, vi er så nære, så nære!
VM Mix/Dobbel/Singel
2. - 5. mai 2019 i Almeria, Spania
Norges tropp:
- Benny Bel-Lafkih (Singel + Herredobbel)
- Charlotte Jayer (Singel + Damedobbel)
- Gabriel G. Bel-Lafkih (Mix dobbel + Herredobbel)
- Ranu Homniam (Mix dobbel + Herredobbel)
Coach: Bastien Testaniere (for kvinner) og Robert Pettersen (for herrer) | Delegat: Eli Gjengstø
Charlotte Jayer og Ranu Homniam kom helt til kvartfinalen i Verdensmesterskapet i kvinnenes dobbel. Etter å ha snudd 2-12 i åttendedelsfinalen mot Belgia var det klart for kvartfinale, nabooppgjør og medaljekamp mot Sverige. Beklageligvis gikk det ikke de norske kvinners vei, men 5. best i verden er en fantastisk prestasjon de to kan være stolte over!
Charlotte imponerte også i Singel innledende hvor hun vant tre av fire kamper og ble ranket som nr. 10. Åttendelsmotstanderen Kambodsja var fra en annen verden, og Charlotte måtte se seg tapt, skjønt premiert med 9. plass.
I øvrige klasser vant både Benny Bel-Lafkih i Singel for herrer, han og Gabriel G. Bel-Lafkih, for øvrig debutant i seniorklassen, i herredobbel, samt Gabriel og Ranu i Mix Dobbel to av fire kamper. - Akkurat som i kvinnenes dobbel. Absolutt godkjent mesterskap for alle fire, selv om vi kunne fått bedre uttelling på resultatlisten for herrer og mix.
(Les hele artikkelen fra VM i Singel/Dobbel/Mix)
Nations Veteran Cup
28. - 30. juni 2019 i Cardiff, Wales
Norge 1: Ståle Baksetersveen, Roger Støa og Robert Pettersen
Norge 2: Arnstein Barstad, Arild Eliassen og Svein Rune Fuglesang
Norges to landslag kvalifiserte seg i april, etter egen veterankvalifisering (les artikkel). Walisiske Monkstone Petanque Club var arrangørklubb og utmerket vertskap for de seks troppene, alle bestående av to landslag. Begge de danske holdene feide unna (nesten) alt av motstand og toppet lagtabellen - og følgelig også sammenlagttabellen.
Resultater og bilder kan sees på (arrangørens egen nettside).
De norske lagene oppnådde en gledelig tredjeplass sammenlagt, først og fremst takket være førstelagets gode resultater, bare ett poeng fra andreplassen, to poeng bak førsteplassen. Og midt i mellom på sammenlagtlisten? Nederland.
EM Herrer og V55
16. - 18. (veteran) og 19. - 22. (herrer) september 2019 i Albena, Bulgaria
Norges tropper bestod av vinnerne av landslagskvalifiseringene avholdt 8. - 9. juni.
Herrenes landslag
- Marius Wang **
- Bjørn Arne Nordhagen
- Kjell Rune Karlsen *
- Benny Bel-Lafkih (fjerdespiller)
* Norges representant i EM Presisjonsskyting
** Marius Wang måtte trekke seg fra mesterskapet. Erstatter ble
- Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih
Coach: Marius Breimo | Delegat: Eli Gjengstø
Veteranenes landslag
- Birger O. Hansen
- Odd-Reidar Gullbrandsen
- Hans-Erik Røneid-Hansen
- Johnny Skjørberg (fjerdespiller)
Coach: Benny Bel-Lafkih | Delegat: Eli Gjengstø
Europamesterskapet 2019 i Albena, Bulgaria, ble en emosjonell berg- og dalbane både på og utenfor banen. Glede og sorg, sjokk og kameratskap - og ulidelig spenning under spilling, med både forsmedelige tap, innbitt kjemping frem til seier og viktige måloppnåelser. De mange opplevelsene ble oppsummert i tre artikler:
(EM Presisjonsskyting 2019) (EM Herrer 2019) (EM Veteraner 2019)
Det absolutte høydepunktet var herrenes avansement til B-EMs semifinale, men at veteranene spilte seg helt til A-sluttspill var også en sterk prestasjon vi har all grunn til å være stolte over. Og for en opptur at Kjell Rune Karlsen lykkes i Presisjonsskytingens kvalifiseringsrunde!
VM Kvinner
19. - 23. november 2019 i Phnom Penh, Kambodsja
Norges landslag:
- Eli Gjengstø
- Toini Hoel
- Charlotte Jayer
- Ranu Homniam *
Coach: Benny Bel-Lafkih | Delegat: Signe Hovind
* Norges representant i VM Presisjonsskyting
Ranu Homniam åpnet ballet med et brak (eller klokkecarreau, om du vil) da hun som nest beste skytter i kvalifiseringen sikret Norge plass i kvartfinalen. 37 gylne poeng og imponerende fokus. Det glimrende utgangspunktet ga en overkommelig motstander i kvartfinalen, den kinesiske skytteren landet gjerne foran, med de begrensninger det ga i flere av øvelsene. Dessverre ble nok tanken om ny norsk medalje for overveldende, da det gjalt som mest i duellen sviktet det mentale. Det ble en svært trist kvartfinale for alle som kjenner Ranus sterke skytterferdigheter. Vi unnet henne så veldig en reprise fra den historiske bronsjen i 2014, og nærmere medalje kommer man knapt.
Les (Reisebrev fra Phnom Penh)
Det norske laget kom tregere i gang i trippelen med to strake tap, men hevet seg og utnyttet de fleste muligheter med kniven på strupen tre kamper på rad. En snuomvending i fjerde innledende mot Danmark var historiebøkene verdig, og sekstendedelsfinalen ble en ren revansje fra første kamp: Spania begynner kanskje å få et Norgeskompleks ... Laos i åttendedelsfinalen var mulig å slå hadde de norske spillerne vist sitt fulle potensiale, men det ville seg ikke helt. Niende best i verden er uansett en plassering å være stolte over, og våre overkvinner havnet til slutt i finalen. Nok en gang viser Norge at vi er helt oppi der. Noe ustabile, men med stort potensiale rett under pallen.