NM 2021 | Mili, Robert og Ranu forsvarte tittelen

06.09.2021

Som i fjor ble årets Norgesmesterskap i Trippel Mix avholdt på Hvitstein Stadion i Holmestrand. Også den gang ble øvelsen under NM-helgen, i etterkant av det ordinære Norgesmesterskapet - Og til alt overmål: Nok en gang seiret Mili Selimovic, Robert Pettersen og Ranu Homniam fra Groruddalen Petanqueklubb!

Den gyldne dato var 4. september. Teknisk arrangør Holmestrand Petanqueklubb hadde i tiden før NM-helgen brukt masse tid og krefter på å utvide og forskjønne spilleområdet. - En stor takk til dugnadsgjengen!

Men så er det fortsatt koronatid med alt det medfører. Mest drastisk denne gang var nok at dommeren måtte i karantene kort tid før avholdelse, og ingen hadde mulighet til å steppe inn på kort varsel. Takk til våre sporty dommere Maija, Johnny og Roger, som ofte måtte ofre konsentrasjon om egen kamp for å foreta måling i andre kamper.

Sekretariatet var i all hovedsak elektronisk, med NM-sjef Christopher Schwartz Kvarme i vest og Peter Häring fysisk til stede på Hvitstein. Nestleder Gabriel stod for åpning og informasjon underveis innimellom spilling, og varamedlem Lisbeth foretok medaljeoverrekkelsen. Takk også til publikum som ble igjen og så på de siste kampene og lagde ekstra fine rammer for de gjenværende medaljekandidatene!

Men altså: Spillingen! Veien mot NM-gullet! Slik gikk det til da 22 triple mix-lag kjempet seg frem, poeng for poeng:

Gruppe A

De to forhåndsfavorittene greide brasene, men røk begge på ett tap. Stords eneste lag i NM tapte riktignok 12-13 mot Boule Frederik IIs Ragnhild, Ib og Rolf, men vant 13-12 over OPCs Caroline Hovind Fantoft, Mohamed Zahri og Gildas Mevel. Dermed vant også Gisle Hjelmen, Per og Lisbeth Johannesen puljen, takket være innbyrdes oppgjør.

Gruppe B

Som i første pulje fant vi også her to forhåndsfavoritter, og begge gikk videre. Signe Hovind, Marius Breimo og Camel Benkheira fra OPC tok førsteplassen med sin seier over Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih fra GPK (bildet over).

Gruppe C

NMs klart jevneste pulje, i alle fall på papiret. I realiteten vant regjerende norgesmestere i Trippel Mix: Mili Selimovic, Robert Pettersen og Ranu Homniam fra GPK, fem av fem mulige! To andre lag fra henholdsvis HPK (Roger Johansen, Heidi Skjørberg Nilsen og Ståle Baksetersveen) og OPC (Trine Tinglum, Marius Wang og Max Carlström) endte med tre seire hver, og spenningen varte helt til siste stund. BFIIs Inger Berit Kristiansen, Atle Andersen og Odd Porsmyr tapte mot OPC-laget i siste kamp, og mistet dermed muligheten til avansement. De hadde tidligere på dagen beseiret Team Baksetersveen. Det var nettopp Roger, Heidi og Ståle (bildet over) som gikk videre som puljetoer, da de vant siste innledende, og tidligere hadde slått OPC-laget.

Gruppe D

Ingen ble nok overrasket over at Jean Espic, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere (GPK) gikk seirende ut av puljen, men det var kanskje overraskende at de tapte hele 5-13 mot Follos eneste lag: Morten Torp, Maija Juva og Larry Young. Uheldigvis for sistnevnte endte tre lag på like mange seire, og Team Torp kun 5 i score. Til sammenligning hadde Team Espic 34 og nest beste lag: Marianne Moholt, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg (HPK, bildet over) 33. En anektode får være at Team Moholt slo Team Torp fanny i første kamp!

 

Veien videre

Det lå an til å bli rekordtidlig tidlig, for banene på Hvitstein Stadion er krevende, og misser man kuler blir det fort dyrt med mange kuler imot. Også kvartfinalene ble spilt på hovedområdet, men da semifinalene skulle settes igang flyttet man inn på klubbens nylagte baner og tilhørende flombelysning.

Her ble det helt andre forhold med langt løsere masse, gjerne resultert i mange kuler tett opp mot gris, og ditto få poeng i slengen. At grusen ikke hadde fått satt seg ordentlig var nok noe uheldig, men premissene er og blir det samme: Spill godt, klokt, gjør kulene dine. 

Så ble det også behov for flombelysningen til slutt. Ikke før halv elleve en småkald septemberaften trillet den siste, høyst betydningsfulle kula inn til 13 og Mili Selimovic, Robert Pettersen og Ranu Homniam kunne juble over seier, norgesmestertittel og at de hadde gjentatt bragden fra i fjor. Gratulerer!

Kvartfinaler

Hjelmen/Johannesen/Johannesen 10-13 Johansen/Skjørberg Nilsen/Baksetersveen

Espic/Jayer/Testaniere 6-13 Gjengstø/Bel-Lafkih/Bel-Lafkih

Hovind/Breimo/Benkheira 11-13 Moholt/Nordhagen/Skjørberg

Selimovic/Pettersen/Homniam 13-9 Fantoft/Zahri/Mevel

Semifinaler

Johansen/Skjørberg Nilsen/Baksetersveen 8-13 Gjengstø/Bel-Lafkih/Bel-Lafkih

Moholt/Nordhagen/Skjørberg 12-13 Selimovic/Pettersen/Homniam

Finale

Gjengstø/Bel-Lafkih/Bel-Lafkih 12-13 Selimovic/Pettersen/Homniam

 

NM Trippel Mix

4. september 2021, Hvitstein Stadion

1. Mili Selimovic, Robert Pettersen og Ranu Homniam, GPK

2. Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

3. Marianne Moholt, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg, HPK

3. Roger Johansen, Heidi Skjørberg Nilsen og Ståle Baksetersveen, HPK

5. - 8. plass

Caroline Hovind Fantoft, Mohamed Zahri og Gildas Mevel, OPC

Jean Espic, Charlotte Jayer og Bastien Testaniere, GPK

Signe Hovind, Marius Breimo og Camel Benkheira, OPC

Gisle Hjelmen, Per Johannesen og Lisbeth Johannesen, SPK

 

P.S! I 2022 planlegges NM Trippel Mix avholdt dagen før det ordinære NM i Stokke, under NM-veka i Skien. Det er bare å holde av datoen! 

 

Tekst: Eli Gjengstø, petanque.no