Forhåndsfavorittene kvalifiserte seg

17.08.2021

For dette stempelet måtte de leve med under landslagskvalifiseringen til VM Singel/Dobbel/Mix helgen 14. - 15. august. Kanskje kvinnekvalets favoritter i sær, som sørget for landslagsplass allerede etter dag 1. Herrenes duo måtte kjempe litt hardere, men fullførte med stil.

VM avholdes 12. - 15. mai 2022 i Karlslunde, Danmark. Hver nasjon stiller med fire spillere som representerer sitt land i Singel Herrer, Singel Kvinner, Dobbel Mix, Dobbel Kvinner og Dobbel Menn.

Av herrenes åtte lag lå Benny Bel-Lafkih og Ole Hågensen på andreplass etter dag 1 og halvspilt kval. Med tap i kamp 3 mot Gabriel G. Bel-Lafkih og Robert Pettersen samt dagens siste kamp mot Lars Bruu og Rune Kristoffersen, hadde de en seier mindre enn Gabriel og Robert. Hele tre lag hadde fire seire hver. Samtlige lag hadde vunnet minst en  kamp. Utfallet var dermed alt annet enn åpenbart.

Ledende etter kvalets første dag var altså Gabriel og Robert. En knepen seier i søndagens første kamp skulle ikke holde. De tre resterende kampene endte med tap, etterfulgt av 13-0 og tap i sjette mot Marius Wang og Tore Blokhus. Siste kamp endte med nok et tap, denne gang mot nettopp Benny og Ole. Disse hadde derimot tatt seg på tak etter lørdagens tap og gikk gjennom dag 2 som fullstendig ubeseiret!

Nærmest å jekke de ned var Viljar Losnegard og Bastien Testaniere med 12-13. Det var også disse som endte som kvalets andreplass, altså reserveplass til mesterskapet dersom Benny og Ole ikke stiller. På tredjeplass kom Marius og Tore, som med fire seire på lørdag fulgte opp med hele fem seire på søndag.

Et toppet lag med regjerende norgesmestere Charlotte Jayer og Ranu Homniam var soleklare favoritter i kvinnenes kvalifisering og skremte muligens bort potensielle motstandere. Kun ytterligere et lag stilte til start, og dermed ble det første lag til fem seire fordelt på opptil ni kamper. Mobilisering bør til for fremtidlige kvalifiseringer i kvinneklassen, det vil alle parter vinne på.

Heidi Skjørberg Nilsen og Eli Gjengstø ga jernet i den viktige førstekampen og ledet hele 11-2. Charlotte og Ranu ristet av seg forskrekkelsen og utnyttet de andres mislykkede forsøk på å avgjøre kampen. Fulle av adrenalin vant de kamp to langt lettere: 13-2. Mere jevnt ble det i resterende kamper, men det rene GPK-laget sikret seg fem seire av fem muligheter. Dermed har Charlotte Jayer og Ranu Homniam muligheten til å tangere eller forbedre resultatet fra forrige mesterskaps kvartfinale. 

Vi gratulerer Norges nye landslag til Verdensmesterskapet i Singel/Dobbel/Mix:

  • Benny Bel-Lafkih, GPK
  • Charlotte Jayer, GPK
  • Ole Hågensen, GPK
  • Ranu Homniam, GPK

 

VM Singel/Dobbel/Mix

Kvinnedobbel

14. august 2021, Torshovparken i Oslo

1. Charlotte Jayer og Ranu Homniam, GPK

2. Heidi Skjørberg Nilsen og Eli Gjengstø, HPK/GPK

VM Singel/Dobbel/Mix

Herredobbel

14. - 15. august 2021, Torshovparken i Oslo

1. Benny Bel-Lafkih og Ole Hågensen, GPK

2. Viljar Losnegard og Bastien Testaniere, SPK/GPK

3. Marius Wang og Tore Blokhus, OPC/SPK

4. Gabriel G. Bel-Lafkih og Robert Pettersen, GPK

Øvrige lag: *

Helge Skjørberg og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

Jean Jaques Razaka og Morten Torp, OPC/FPK

Johnny Skjørberg og Marius Breimo, HPK/OPC

Lars Storaker Bruu og Rune Kristoffersen, GPK/OPC

 

* Alfabetisk rekkefølge, ikke alle spilte spilte/fullførte siste kamp, da de øverste plasseringer på et tidspunkt var gitt.