Petanqueåret 2009

06.01.2014
 

Årets befrielse
Tom Johansen slapp endelig unna hans uoffisielle økenavn  ”Norges beste spiller uten NM tittel”.  I år vant han endelig NM sammen med Trond i dobbel. Hvem er det nå som fortjener økenavnet?

Årets comeback
Oddvar Karlsen og Rune Kristoffersen, som etter mange år utenfor miljøet, returnerte og kapret likegodt bronsjemedaljer i NM-dobbel.

Årets danseløve 
Under NM i Singel tok Larry sine vanlige dansetrinn i ringen da han vant. Bildet fra Frognerparken viser at dette slettes ikke er første gang.

Årets debutant 
Silje Hansen (19) har et imponerende nivå på leggingen av kulene. Hun tok andreplassen i sammendraget i Vinterserien i Holmestrand og det har vært en fryd å se henne spille i turneringer som har vært gjennomført i Vestfold i høst. Vi gleder oss til å se hvor langt hun kan komme i nasjonale turneringer i 2010.

Årets frivillige 
Ronny Gudmundsen som ny leder i Økern Petanque Club viste stort engasjement for at NM skulle bli så vellykket som det ble. Økern, under ledelse av Ronny, var fremragende på alle måter.

Årets gris
Svineinfluensafrykten nådde også petanquebanen. Plutselig måtte man endre hele høflighetsrutinen. Et albueslag gir ikke helt den samme følelsen.

Årets initiativ
HPK sin ungdomssatsning med Geir Høistad i spissen samler ungdom til trening og sosialt samvær en gang i uken. Dette gir ungdom en fritidsaktivitet noe annerledes enn mer tradisjonelle treningsaktiviteter. Dette fenger et langt bredere spekter, er sosialt og kanskje interessen med tiden også kommer petanque som idrett til gode?

Årets internasjonale 
Nordisk Mesterskap ble arrangert i Varberg, Sverige. Den nye seksjonslederen i Petanque, Elisabeth Hågensen, kom sammen med Signe Hovind og Maija Juva på en sterk femteplass.

Årets kjærlighet 
Jon Egil og Ranfrid skapte historie i Botne kirke lørdag 27.juni. Dette er første gang to medlemmer av HPK har giftet seg med hverandre. Kulere kan det ikke bli. Petanque.no gratulerer og undres over hvem som følger opp i 2010.

Årets kjærtegn
Tom Johansen viste nestekjærlighet, hengivenhet og god sportsånd mot ener Ole Hågensen på seierspallen under årets NM.

Årets klubb 
OPC vant som ventet årsrankingen for klubbene. De var underveis litt truet av Østkanten, men vi tror ikke det var så mange OPC-spillere som følte så veldig på denne trusselen. Når vi ser på enkeltturneringer, har hele seks klubber ”vunnet”. I tillegg til OPC og Østkanten har Holmestrand, Økern, Petancamigos og Petanque Club Hølen vært beste klubb. Når det er sagt må vi likevel sende en spesiell gratulasjon til OPC.

Årets klubbjubilant
Lørdag 6.juni arrangerte Petanque Club Hølen 10 års jubileumsturnering av lokal art på banene i Hølen sentrum. Rolf Finstad ønsket velkommen med velvalgte ord og overrakte grunneieren en flaske av godt merke som takk for at han stiller arealer kostnadsfritt til klubben. Grunneieren kvitterte straks med at han var så fornøyd at han nærmest lovet livsvarig leie av arealet.

Årets linselus
Da de ferske NM-mestrene i trippel skulle bli foreviget, snek en hund seg bak seiersrekken i mørket. Både norgesmestere og fotograf ble senere noe forbauset.

Årets nedtur
Gutta regjerte Petanque-Norge, viste enormt bra spill dagene før, og godt kameratskap i bunn gjorde gutta mer samstemte enn landslag flest. Likevel endte det med null seiere da det gjaldt som mest, noe som førte til at Norge ikke får delta i neste VM.

Årets opptur
2009 ble på mange måter en opptur; vi hadde 25-årsjubileum som førte med seg både jubileumsturnering og mange gledelige gjensyn med gamle helter og heltinner. NM-deltakelsen vitnet om rekordstor oppslutning.. Skien og Bergen etablerte nye klubber, og dermed har to nye fylker et petanquetilbud. Junior-NM ga oss håp for fremtiden; for et oppmøte!

Årets rankingturnering 
Hamar Petanques Venner stod for årets siste rankingturnering. Dette var klubbens første nasjonale arrangement, og den første i Hamar siden 90-tallet. Hamar Park skapte en flott ramme rundt sesongens avslutning.

Årets savn
I år som vanlig: Andedammen. Heldigvis er det håp når vi så hvordan Bjørn Lyster holdt kontroll i to store turneringer. Glimtet i øynene til Bjørn var ikke til å ta feil av.

Årets spiller
Lars Bruu; vinner av årsrankingen, medaljegrossist under NM og landslagsspiller. Et meget bra år for Lars som startet som petanquespiller i ung alder og har holdt koken i over 20 år.

Årets våteste
Grisen ble begravd under grusen, alt lå til rette for wet t-shirt konkurranse, og det var generelt svært dårlige vilkår for trilling av leggekuler. NM har dessverre ingen garanti for behagelig vær.