NM-Historie

Gjennom alle årene Norsk Petanqueforbund og Seksjon Petanque har eksistert er det blitt arrangert Norgesmesterskap samtlige år. Her er oppdaterte lister fra 2016-sesongen.

NM Klubber

Øker Petanque Club (ØPC) troner også etter 2016-mesterskapet. I Tønsberg ble det et gull og to sølv.  Tett bak følger Oslo Petanque Clubb, som tok igjen noe av forspranget med 2 gull, 1 sølv og 3 bronse under medaljefangsten i årets NM. Groruddalen Petanque Klubb ble i år beste klubb med 3 gull, 1 sølv og 4 bronse, men som dere ser har unge GPK langt frem til de to klubber som troner helt på topp.

Totalt har 25 klubber gjennom historien tatt medaljer i NM. For å se hele rekkefølgen kan dere studere listen i fred og ro:

(ADELSKALENDER)

NM Spillere

45 spillere vant medalje under NM. Av disse tok hele 11 spillere minst 2 medaljer. 14 nye spillere tok sine første NM-medaljer.  Med dette passerte vi 300 ulike spillere som har tatt medalje gjennom norsk NM-historie. På topp troner fortsatt Bo Thieu-Cong.

Det var ingen endringer i rekkefølgen blant de 10 første på denne adelskalenderen, men Benny Bel Lafkih nærmer seg topp tre etter årets NM med sine tre medaljer. Det første store spranget på denne adelskalenderen var det Charlotte Bjørno som sto for.  Hun klatret fra en 59. plass til en 34. plass, med sine 2 medaljer fra årets NM. Neste store forbedring på denne listen sto Birger Otto Hansen for: et hopp fra 74. plass til 42. plass. For de av dere som har lyst til å studere listen i ro og mak, så vil dere se at det er flere større og mindre endringer:

(ADELSKALENDER)