NM 1985-2022

Petanque.no har oppdatert Norgesmesterskapets adelskalendere for 2023. Vi har etter beste evne forsøkt å være nøyaktige, men det er alltid fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke feil ber vi dere sende epost til petanque.no@gmail.com.

Hvert år rangeres både spillere og klubber etter antall medaljer. Vi mimrer tilbake til glade dager på Hvitstein stadion og tar en kikk på hvordan medaljefangsten ga utslag på adelskalendrene.

For resultater forrige NM, se egen fane NM 2023

Adelskalender spiller

Benny Bel-Lafkih leder også etter NM 2023 adelskalenderen for spillere med hele 28 gull, 14 sølv og 17 bronse-medaljer. Dette er med nokså god margin, tross mangel på gull akkurat i år.

Det var mange spillere som tok medaljer under årets NM, der «NM-dronninga» ble Ranu Homniam med sine 2 gullmedaljer og 2 bronsemedaljer. «NM-kongen» i år ble Robert Pettersen med 2 gullmedaljer og 2 bronsemedaljer. - Noen av disse i fellesskap!

Det var noen endringer blant de 10 øverste plassene. Deriblant tok Marius Breimo et steg opp til 6. plass og Ranu Homniam er nå på en 8. plass, opp fra 10. plass. Charlotte Jayer har overtatt nevnte 10. plass.

Det er mange endringer som den enkelte kan finne ut med å studere adelskalenderen nøye, men noen av de som gjorde større hopp kan nevnes. Max Carlström-Refsum gikk fra en 42. plass til 35. plass. Videre legger vi merke til Atle Andersen har avansert fra en 95. plass til 64. plass. Bjørnar Endal klatret fra 125. plass til 74. plass, og til slutt tar vi med Rivosoa Nasoloniaina som klatret helt fra 135. plass til 90. plass. Som tidligere nevnt, det er mange andre store og små endringer.

Se Adelskalender NM Spiller 1985-2023

Det var 9 nye spillere som tok sin første NM medalje i 2023. Det er nå hele 374 spillere som har tatt medalje i NM-historien siden første NM ble arrangert i 1985.

Adelskalender klubb

Selv om medaljer ble fordelt mellom flere klubber i år, drar Groruddalen Petanque Klubb ytterligere fra i denne adelskalenderen over beste klubb i NM-sammenheng. GPK har nå 61 gull, 42 sølv og 59 bronse-medaljer. Det er et lite hopp ned til Oslo Petanque Club som hadde et godt NM og er nå kommet opp i 48 gull.

Det var bare små endringer i rekkefølgen. Det viktigste får være at vi fikk en ny klubb på listen ved at Stokke Idrettslag tok sølv. Det er nå 29 klubber som er på denne eksklusive adelskalender.

Se Adelskalender Klubb 1985-2023

Det er ellers gledelig at gamle storheter som Økern Petanque Club og Follo Petanca Klubb på nytt markerer seg med medaljer i NM etter et magert år under fjorårets NM. Dette er klubber som normalt har preget toppen av denne adelskalender.

 

Tabeller og tekst: Steinar Andersen

Norgesmesterskapet 2023