Knoll og Tott tipper NM: Dameklassene

19.06.2021

I år er det vi som har fått æren av å overta stafettpinnen etter fjorårets tippere. Vi kommer med både favoritter og et par utfordrere, og ny fast spalte er øvelsens hjemmehåp. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Vi startet tippingen med veteranklassene under årets NM. Nå er turen gått over til de to rene kvinneklassene...

 

NM Dobbel Kvinner

Foto: Arkivbilde, Petanque.no

I Dobbel Kvinner ser vi kun en kjempestor favoritt; det er en duo som har en 5.plass i Dobbel VM i samme klasse, og de er blant Norges beste petanquespillere. Nemlig GPK-duoen Charlotte Jayer og Ranu Homniam. De kan bytte om ting skulle gå trått og fortsatt være et av de beste lagene i et NM.

Nærmest finner vi SPK og Lisbeth M. Johannessen med sin makker Sissel June Lekven. Vi tror at disse har nivået inne til å minst ta en medalje, men det er alltid muligheter for å gå helt til topps.

Foto: Pål Johansen, via Facebook

Fredrikstadduoen Inger Berit Kristiansen og Lise Østby er regjerende norgesmestere og har vist tidligere et nivå som er mer enn bra nok til å vinne. Det handler mye om å spille bra i de riktige kampene og vi ser for oss disse helt i toppen.

Til slutt vil vi nevne Elsa-Johanne Czernia Veland og Mari Solli Presthus. Vi har veldig stor tro på dette laget, de har begge to tidligere vist at de har det som skal til for å gå hele veien. Ekstra spennende blir det å følge NMs yngste spiller, så får vi se hvordan det går under mesterskapet.

 

NM Singel Kvinner

 

Favoritten er klar, Charlotte Jayer fra GPK. Hun har alt som skal til for å gjøre det veldig bra i singel. Hun har en bra mentalitet og skytinga og legginga hennes er også på topp.

Foto: Arkivbilde, Petanque.no

Nærmest henne kommer Ranu Homniam. Ranu har forbedret legginga si kjempemasse, hun er i bedre stand nå enn noen gang til å gjøre det bra i singel. 

Toini Hoel fra Bergen er regjerende norgesmester i øvelsen og er selvskreven på listen. Hun har en spillestil som er veldig lik Charlotte sin og kommer hun til en semifinale kan hun bli veldig farlig for alle deltagerene.

Foto: Arkivbilde, Petanque.no

Lise Østby, vi har valgt å gå for en joker. Lise kan skyte og legge bra, gjør hun det mot de rette motstanderne blir hun vanskelig å slå.