Knoll og Tott tipper NM: Veteranklassene

17.06.2021

I år er det vi som har fått æren av å overta stafettpinnen etter fjorårets tippere. Vi kommer med både favoritter og et par utfordrere, og ny fast spalte er øvelsens hjemmehåp. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Vi starter tippingen med veteranklassene under årets NM.

Tekst: "Knoll" og "Tott"

 

NM Dobbel V65

Først ut er klassen V65 som spilles på torsdag, NMs første dag. Sammen med Dobbel Mix sparker de eldste veteranene hele festen i gang. Dette er en klasse hvor Holmestrand Petanque Klubb har en solid historie med tanke på topplasseringer, og vi ser ikke for oss at de skal gå tomhendt hjem fra Bildøy i år heller.

Foto: Arkivbilde, Petanque.no.

Årets favoritter har vel aldri spilt denne klassen sammen før, men de kommer fra HPK, og duoen er Bjørnar Endal og Ståle Baksetersveen. Ståle (bildet over) har nettopp kvalet til EM for veteraner, og sammen med legginga til Bjørner tror vi at kvaliteten sender dem til topps også i V65.

De får ikke seieren uten kamp, og vi tror den nærmeste favoritten er Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger O. Hansen. Duoen er vant til å gå langt i øvelsen og vi ser en styrke i begge to både på legg og skudd. Dette er en faktor vi tror kan avgjøre på slutten av en lang dag.

Foto: Holmestrand Petanqueklubb, nettside.

 

Trond Sandvik og Per Geir Vatna er vi spente på. De kan gi oss alt, og på sitt beste er de til og med best. Det blir spennende å se hvilken utgave av duoen som møter opp på torsdag.

Hjemmehåpet i denne klassen må gå til BPKs eneste lag: Kirsti Halvorsen og Torunn Elisabeth Skare. Vi må innrømme at vi ikke helt har oversikten over styrker og svakheter hos dem, men det vi vet er at de er med av en grunn, så se opp for Bergens-duoen.

 

 

NM Dobbel V55

Da har turen gått videre til klassen dobbel V55, som spilles på NMs siste dag. Dette er en klasse som har vært HPK-dominert, men under forrige NM V55 kunne Stord Petanqueklubb juble høyest da Per Geir Vatna løftet Børge Presthaug opp i luften, bare sekunder etter finaleslutt.

Foto: Stord Petanqueklubb, Facebook.

 

Også i år tror vi at Stord Petanqueklubb tar turen opp på det øverste trinnet på pallen. Vi tror nemlig at Jarle Larsen sin legging, kombinert med skytinga og pågangsmotet til Per Vidar Johannesen, holder til seier. Ryktene skal ha det til at Per er en av de som trener mest i Norge, i hvertfall på Vestlandet, og det har gitt resultater senest da han slo til og vant klubbmesterskapet i Singel.

De nærmeste utfordrerne vil i år være Odd Reidar Gullbrandsen og Birger O Hansen. De er kanskje den duoen som har mest erfaring i å komme langt i nettopp denne øvelsen og vi tror på medalje i år og. Atle Andersen og Odd Porsmyr, duoen fra Fredrikstad, er et lag vi ser på som en av favorittene. Samtidig vet vi hvor fort kulene kan gå og resultatet deretter, men det er ingen tvil om at disse kan og vil. Vi får se hvor lenge konsentrasjonen holder!

Foto: Arkivbilde, Petanque.no - før korona.

En siste utfordrer er regjerende Norgesmestere i V55, Børge Presthaug og Per Geir Vatna fra Stord Petanqueklubb. Disse har spilt sammen i en årrekke og kjenner hverandre godt. Klarer de å holde koken hele dagen, blir disse farlige.

Når det kommer til øvelsens hjemmehåp stiller Bergen Petanque Klubb med kun to lag, derfor velger vi å nevne begge to. Ellen Strømme i tospann med Eyolf Jul-Larsen, og Kari Larsen med Terje Larsen, er de to lagene som Bergen må sette sin lit til. Begge lag kan nå langt, og så gjelder det å se om de holder nivået når de møter noen av favorittene.