Julehilsen til PetanqueNorge

22.12.2020

Det er nesten ikke til å tro, snart er året 2020 over. For! Ett! År!

At det har vært utfordrende både for seksjonsstyret, klubbstyrer og spillere er hevet over enhver tvil, men i forhold til våre naboseksjoner i Fleridrettsforbundet har vi vært veldig, veldig heldige. Boccia og Teppecurling har måtte avlyse alt av konkurranser, og Friskis & Svettis har opplevd å måtte holde lokaler - og dermed også treninger - stengt.

Som petanquespillere har vi vært velsignet med god plass utendørs og få felles berøringspunkter. Samtidig har det vært svært utfordrende at så stor del av spillermassen er definert som risikogrupper. Det ble en vanskelig avveiing, men vi grep alle muligheter vi kunne. Viktigheten av å være i aktivitet, å være del av et positivt miljø, har vel aldri vært større enn i år.

Jeg syns det er på sin plass at vi alle kjenner på stolthet og takknemlighet for at vi sammen fikk til en nærmest fullstendig sesong. Tusen takk til resten av styret, vår idrettskonsulent, til alle klubbene der ute, til alle ildsjeler og til alle spillere. For! Ett! Samarbeide!

2020 har lært oss alt om at planer på et blunk kan forandres, men vi må aldri gi opp håpet. Og vi både håper og tror vi i 2021 kan vende mer tilbake til normalen. Vi tør å glede oss til NM på Festplassen, til klubbhappening på Stord, til små og større turneringer og kanskje kan attpåtil våre landslag atter reise til det store utland. Kanskje blir alle planer til realitet, og hvis ikke vet vi at vi finner alternative løsninger. 2020 har understreket viktigheten av at vi samarbeider i alle ledd og at dette premieres med fine opplevelser for oss alle.

Vi har utdannet nye dommere, innført dagslisens, gjennomført juniorsamlinger og gledet oss over nye klubber og enda flere miljøer i oppblomstring. Vi måtte kaste oss rundt og lage ny terminliste og vi gjennomførte en hel haug av turneringer, deltok i tre NM-øvelser og delte stolte ut den gjeve kongepokalen. Norge har til og med deltatt i Korona-EM! Disiplinær- og sanksjonsutvalget er endelig konstituert og Berit Kjøll har fått innblikk i det norske petanquemiljøet. Koronaregler har blitt laget, vurdert og justert, vi har niholdt på egne griser, vært redde for å røre andres kuler og tatt en solid pause fra en av våre mest inngrodde tradisjoner: Håndtrykket. I stedet har vi smilt litt ekstra, vært mer omtenksomme og holdt bedre kontakt.

Se også: Årsmøtet og Tinget 20. mars 2021 blir heldigitalt, se invitasjon i egen artikkel.

Nå som vinteren for lengst er i gang er dette viktigere enn noensinne. Økt smitte har ført til stengte haller, og selv om flere så smått har begynt å åpne for litt spill må vi regne med større begrensninger frem til vi atter møtes ute. Mange er skuffet og kjenner på manglende motivasjon.

Nå starter jobben, vinterdugnaden. Sammen må vi jobbe for å holde motivasjonen oppe, sammen må vi tro på fremtiden. La oss gjøre det vi er best på: Holde på samholdet, være sosiale, vise at vi bryr oss. Huk tak i noen som trenger det, ring, send en melding, avtal en tid for å møtes, fysisk eller via nettet, eller til fremtidige turneringer.

Målet er klart: Sesongen 2021 skal gjennomføres med sosialt spill og turneringer fra nord til syd, øst til vest. Vi skal bli flere og bedre enn noen gang.

Kanskje kan vi atter møtes med faste håndtrykk og en god klem. Og hvis ikke: Gjør det beste ut av det, smil litt ekstra!

 

Med ønske om en varm og fredfull julefeiring,

og alt godt for det nye året!

 

Eli Gjengstø
Leder Seksjon Petanque