Ranking 2020 #3

18.06.2020

Rankingsesongen 2020 sin sjette turnering fant sted i solfylte Fredrikstad. Fra før var det dominans fra Groruddalen Petanque Klubb i toppen av spillerrankingen, og det ble ikke noe mindre etter nok en solid turnering av klubben i Fredrikstad. 

Les også: Solbading ved Glomma

Spillerrankingen

Med ren GPK-finale, der familien Gjengstø Bel-Lafkih gikk seirende ut mot klubbkameratene Bastien Testaniere, Charlotte Jayer og Youssef Taoubane, skaffet Benny Bel-Lafkih seg et solid forsprang i teten av rankingen. Med elleve poeng for seieren, er han nå oppe i totalt 64 poeng, noe som gir en ledelse på 16 poeng ned til Robert Pettersen, som fortsatt innehar andreplassen.

Bak de to er det svært jevnt om den siste plassen på pallen. Etter seieren i finalen, er Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih oppe på 40 poeng - like mange som Testaniere. 

(Se hele spillerrankingen her)

Klubbrankingen 

Groruddalen var klubben som tok klart flest poeng i Fredrikstad med sine 79 poeng, og har nå 367 poeng på toppen av klubbrankingen. Det er over hundre poeng ned til andreplassen, Stord Petanqueklubb, som ikke hadde spillere med i Fredrikstad. De står dermed med 256 poeng. 

Men forspranget til tredjeplass Oslo Petanque Club blir bare mindre og mindre. Etter Glommaturneringen skiller det nå bare 19 poeng mellom Stord på andreplass og Oslo på tredjeplass.

(Se hele klubbrankingen her)

 

Tekst og tabeller: Vebjørn Bjørkås