Neste juniorsamling: Søndag 9. februar

30.01.2020

Greit, prøv å plasser tretten spinnville unge til et ryddig og strukturert fellesbilde, da. Umulig, men likevel veldig sjarmerende. Sånn ble det, og sånn var det. Akkurat så herlig, livlig, kaotisk, fantastisk og ikke minst inspirerende var det å være flue på veggen under Petanqueskolens første samling.

Søndag 19. januar samlet vi oss i Peter Pan-hallen i Holmestrand, hvor HPKs Heidi Skjørberg Nilsen hadde lagt alt til rette for tre intensive timer. Egne t-skjorter med navn ble delt ut, og rykende varm pizza ble levert. Hele tretten barn og unge mellom 6 og 12 deltok på treningen, hvor 18 år unge Gabriel G. Bel-Lafkih og 16 år unge Jonas Erdahl var instruktører. 

Begge har spilt helt siden barnsben av, og med erfaring fra både sosiale spill, tidligere juniortreninger, rankingturneringer og til og med Europamesterskap, er de godt utrustet til å veilede fremtidens spillere.

Skjønt, mange av deltakerne hadde helt klart spilt før, noen hadde til og med egne kuler. Med lysende øyne viste en av skolens aller yngste frem sine skinnende OBUT-kuler. En annen hadde tydelig latt seg inspirere av farens skyteteknikk (for øvrig fikk undertegnede gleden av å se to carreauer). En tredje kunne overraskende mye av spillets taktikk. Enkelte trengte tryggheten i andre kjente. Andre fant tonen umiddelbart som bare de unge kan. Snart ble det en eneste stor gjeng, og nå gleder vi oss til igjen å samles.

Neste gang er altså søndag 9. februar i Vestby Petanque Hall. Denne gang er Charlotte Jayer ansvarlig for samlingen, mens Gabriel og Jonas fortsetter som instruktører. Fokus er som vanlig å ha det morsomt og hyggelig sammen, mens vi spiller, både med spesielle øvelser og kortere kamper. Mat blir det også, pausene rundt fellesbordet er gull verdt for samholdet.

- For det viktigste av alt er å skape et fellesskap. Har man venner i petanquemiljøet blir man værende. Slik er det for meg, slik er det for deg, slik er det for barn, unge og eldre.

Spørsmål? Kontakt Charlotte Jayer, cha.jayer@gmail.com, 40 17 00 47

Vi ser frem til å møtes igjen, hjertelig velkomne!

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø