Petanqueglede i Nord

09.09.2019

Det spirer og gror i Saltdal Petanqueklubb. Norges nordligste klubb melder om god vekst i medlemsvekst, baneanlegg, positivt samarbeide med både kommune og næringsliv - og et helt spesielt mesterskap.

 

Leder for Saltdal Petanqueklubb, Nils Ramskjell, forteller:

Lørdag 7. september i nydelig høstvær, ble det arrangert nordnorsk mesterskap i petanque på Rognan. Saltdal Petanqueklubb sto for arrangementet.

Det var 30 som deltok i mesterskapet. Vinner av individuell konkurranse (Singel) ble Ragnhild Petterson og dobbelkonkurransen ble vunnet av Bjørg Riibe Ramskjell og Torhild Riibe.

Dagen ble avrundet med en hyggelig bankett med over 30 til stede.

Saltdal Petanqueklubb har 45 medlemmer. De fleste er bosatt på Rognan, men klubben har også medlemmer i Bodø, Mo i Rana, Narvik og på Island. 

Klubben har fått støtte fra Saltdal kommune til å opparbeide sine baner som ligger ved siden av Dragefossen Stadion. Der har de fått laget 8 petanquebaner. Med bidrag fra Nexans og PK Strøm har de fått laget seg et lagerbygg/ «klubbhus».

Saltdal kommune har også fått laget petanquebaner på Skansenøyra med folkehelsekoordinator Solveig Strøm som viktig medspiller. Med støtte fra bl.a. lokalt næringsliv, Statskog og Sparebanken NN skal  klubben få satt opp en gapahuk. Denne er ment å kunne brukes av heile bygda - både ung og gammel .

Lørdag den 14. september er det aktivitetsdag/åpen dag på Skansenøyra i forbindelse med Folkehelseuka. Der skal blant annet petanquespill demonstreres.

Ønsker du kontakt med Saltdal Petanqueklubb? Leder Nils Ramskjell, tlf 47 39 72 15, epost nils.ramskjell@sbnett.no

 

Vi gleder oss stort over oppturen i Nordland. At en relativt ny klubb langt fra andre klubber lykkes med å vokse på denne måten, skaper aktiviteter på løpende bånd og dermed blir en viktig brikke i lokalsamfunnet, motiverer og inspirerer!

Tusen takk til Nils Ramskjell for status og bilder.