Ranking 2019 #8

03.09.2019

 

 

Spenningen lever for alvor etter den siste dobbelhelgen med rankingturneringer på østlandet. Nå gjengstår det bare en dobbelhelg på Vestlandet med 7 Fjell dobbel og singel i Bergen kommende helg, samt den avsluttende høstturneringen i Vika. Hvem blir årets rankingkonge?

Spillerrankingen

I lørdagens turnering i Frognerparken, da Oslo Petanque Club inviterte til den årlige Monolitten, var det Groruddalens Bastien Testaniere og Follos Morten Torp som gikk til topps.

I den svært så avgjørende semifinalen for å bevare spenningen om å vinne årets spillerranking, trakk Testaniere/Torp det lengste strået mot GPK-spillerens hovedkonkurrent og rankingleder, Benny Bel-Lafkih og hans makker Marius Wang.

I Follos Høststlag var imidlertid rollene snudd, og Bel-Lafkih gikk til topps sammen med Holmestrand Petanqueklubbs Bjørn Arne Nordhagen, mens Testaniere ble nummer tre sammen med sin klubbkamerat Robert Pettersen.

Det betyr at det er «status quo» og helt uforandret på de to øverste plassene før de tre siste turneringene, med elleve poengs ledelse til Bel-Lafkih.

Ned fra andreplassen til nummer tre Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih er det nå en luke tolv poeng før Bergens-helgen. 

Se hele spillerrankingen her

Klubbrankingen

Nok en solid dobbelhelg fra Groruddalen Petanqueklubb gjorde at de økte ledelsen på toppen av årets klubbranking, og har etter alle solemerker avgjort dette for lengst. 

På plassen bak har Holmestrand Petanqueklubb, til tross for solid innsats fra tilreisede Per Geir Vatna og Rune Solevåg fra Stord Petanqueklubb denne helgen, økt luken til 74 poeng.

Nå spørs det om SPK klarer å samle nok poeng i Bergen til å gå forbi Vestfold-klubben og ta tilbake andreplassen helt på tampen av sesongen. 

Se hele klubbrankingen her

Tekst: Vebjørn Bjørkås