Oppdaterte adelskalendere

28.10.2014

Petanque.no har oppdatert petanqueåret 2014 i tall. Det er mange tabeller og adelskalendere som skal holdes oppdatert etter endt sesong. Dette er en viktig del av dokumentasjonen av norsk petanque, men for oss er det minst like viktig å holde dette oppdatert da vi vet at det er mange der ute som liker slik lyster lesning.

Vi har etter beste evne prøvd å være så nøyaktige som mulig, men det er alltid en fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke feil, ber vi dere skrive en mail til oss der dere påpeker dette.

God lesning i mørke høstkvelder!

Presisjonsskyting

Det registreres i listen over presisjonsskyting de 30 beste resultater. Under NM ble det forandringer på denne listen. Benny Bel-Lafkih fikk 37 poeng og det var den høyeste poengsum i år under NM. Dette resultat oppnådde han under kvalifiseringen. Dette var 8. beste poengsum, og i kvartfinalen ble det 31 poeng på Benny, en poengsum som holder til 21. beste poengsum. Tredje serie til Benny under NM var i finalen der fikk han 35 poeng og dette resultat er en 11. plass. Ole Hågensen fikk 32 poeng i kvalifiseringen og dette resultat førte han inn på 17. plass. Bjørn Arne Nordhagen var siste spiller som fikk et resultat registrert med 29 poeng, og dette er en 27. plass på listen.

Den beste poengsummen i år gikk til Ranu Homniam som hun oppnådde under kvalifiseringen i EM for kvinner.  Hele 43 poeng, det klart beste resultat en norsk spiller har fra et internasjonalt mesterskap. Ikke nok med det. Resultatet førte henne opp på en andreplass i denne nå så prestisjetunge listen over presisjonsskyting.

Vi gjør oppmerksom på at det er poengsummen som blir registrert, og det betyr at en spiller kan komme inn på listen flere ganger. Dette betyr f.eks. at Benny Bel-Lafkih nå er inne med 7 tellende resultater, etter at han oppnådde 3 tellende poengsummer under NM. Men den norske rekorden har fortsatt Thieu Cong Bo med 48 poeng. Turneringer som kvalifiserer til tellende resultat er NM, EM og VM.

(ADELSKALENDER)

NM Klubber

Her klatret Oslo Petanque Club opp på toppen av adelskalenderen. Klubben tok 2 gull og kom opp i totalt 40 gull. Det samme som Økern Petanque Club, men OPC har 19 flere sølvmedaljer. Dette er en av de prestisjetunge adelskalendere i norsk petanque. Vi legger og merke til at Groruddalen Petanqueklubb er kommet opp på tredjeplass på listen med sine 21 gull. Fordelingen av medaljer etter årets Norske Mesterskap har også forandret på rekkefølgen for mange klubber. Det kom ikke noen nye klubber inn på denne listen i år, noe som betyr at det fortsatt er 23 klubber som har tatt medaljer. Av dette er det 12 klubber som fortsatt er aktive.

(ADELSKALENDER)

NM Spillere

Hele 9 nye spillere tok medaljer for første gang under årets NM, og med dette er vi oppe i  277 spillere som har tatt en eller flere medaljer i norsk NM-historie i petanque. Blant de tre beste i denne adelskalenderen er det ingen forandring: Bo Thieu-Cong leder foran Trond Rekdahl og Ole Chr. Hågensen. Sistnevnte nærmet seg topp 2 med sine 4 bronsemedaljer under NM i Tønsberg. Videre i toppen klatret Benny Bel Lafkih fra 6. plass til 4. plass med sine 2 gull og 1 bronse fra Tønsberg NM.

Om vi ser på andre som hadde store hopp på denne adelskalenderen trekker vi frem Bjørn Arne Nordhagen som klatret fra 39. plass til 30. plass. Johnny Skjørberg hoppet opp fra 44. plass til 33. plass, Ranu Homniam klatret fra 60. plass til 38. plass. Til slutt trekker vi frem Joachim Hågensen som lekte seg frem fra 75. plass til 45. plass og Vilde Berge Vidnes som tok et kjempesprang fra en 164. plass til 97. plass. Det var for øvrig store forandringer på listen, så ta en titt og studer selv.

(ADELSKALENDER)

-Redigert, ny oversikt 3. november 2014.

Spillerranking

Denne gang er listene over de beste spillere på rankinglister oppdatert med 2014-resultatene. Adelskalender inneholder de femten beste spillere på rankingtabellen år for år, og ut fra denne er det dokumentert beste rankingspiller for de årene vi har data for. I tabellen er det rangert fra 1 - 15 og man kan lese hvor mange ganger den enkelte har kommet blant de femten beste. Man skal også kunne se hvor mange ganger man eksempelvis har kommet på førsteplass, andreplass etc.

Rankingpoeng gis de spillere som plasserer seg på terminfestede nasjonale turneringer som i terminlisten er oppført som rankingstevner. Sammen med NM har dette nok vært det som år etter år har blitt rangert høyest blant spillerne.

Benny Bel-Lafkih troner suverent på topp av denne listen. Med årets seier er han nå kommet opp i 7 seire og totalt har han kommet inn blant de 15 beste hele 13 ganger. Det er et hopp ned til nest beste på listen som er Trond Rekdahl med sine 4 seire.

Det var 3 nye spillere som kom seg inn på denne listen etter 2014-sesongen og inneholder nå 82 spillere. Det var små endringer i toppen av denne listen etter 2014-sesongen. Ronny Gudmundsen var den eneste i toppen som rykket opp på listen fra 7. plass til 6. plass.

Vi legger også merke til at etter årets sesong har Jean-Jacques Razaka figurert på listen blant de 15 beste spillere hele 20 ganger og Ole Hågensen har kommet inn 18 ganger. Beste kvinnelige spiller på listen er Ingri Hauger med sin 27 plass. Blant de 82 spillere som er kommet inn på listen er det til sammen 7 kvinner.

(ADELSKALENDER)

Klubbranking

Her er kalenderen som summerer opp plasseringen til klubber etter sesongens rankingturneringer. Vi ser at Oslo Petanque Club er den ledende klubben med sine 9 seire. Årets vinner Groruddalen Petanqueklubb kommer på en god andreplass.

Denne listen har vi bare sikre data fra 2002, selv om selve formen med ranking ble introdusert noen få år etter at organisert petanque ble etablert i Norge. Det er 15 ulike klubber som har kommet inn på topp 10 i denne perioden, og gleden var stor da vi i 2014-sesongen fikk en ny klubb inn på denne celebre listen. Stord Petanqueklubb kom inn på 7. plass i 2014-sesongen, og vi tipper at denne plasseringen blir sterkt forbedret i 2015-sesongen.

(ADELSKALENDER)

Juniorlandslag

Det har ikke vært norske juniorrepresentanter i år, men vi deler adelskalenderen for de som ikke har fått nok tabeller.

(ADELSKALENDER)

Veteranlandslag

Andreplass i Nasjonscupen er verdt all mulig applaus: Gratulerer til Morten Torp, Larry Young og Maija Juva, som oppnådde denne plasseringen under årets Veteran-EM. Dette førte til at de spilte hele 9 landskamper. Larry Young troner alene med hele 78 spilte landskaper i veteranklassen. Med 9 kamper i år klatret Morten Torp opp på en 12. plass fra 24. plass på denne adelskalender.

 (ADELSKALENDER)

Seniorlandslag

Tidenes første verdensmesterskap i singel ble avholdt i Nice 31. januar til 2. februar. Norge stilte med Benny Bel-Lafkih, og som vinner av B-VM (Nasjonscupen) ble det stor suksess. Benny spilte 9 landskamper i dette mesterskapet. Ettersom VM i trippel ikke blir gjennomført i år, er det da bare Benny som får registrert landskaper på herresiden i 2014. Med dette antall kamper er han nå oppe i totalt 185 landskaper og rykket opp til en delt 6. plass på denne adelskalender.

Det andre mesterskapet som hadde norske deltakere i 2014-sesongen var EM for kvinner. Lisbeth Fossen spilte 8 kamper og passerte som andre norske spiller den magiske grensen på 250 landskamper. Lisbeth er nå oppe i totalt 252 kamper og nærmer seg Trond Rekdahl som ligger i toppen med sine 258 kamper.

Resten av denne troppen var Ranu Homniam fikk 8 kamper, Eli Gjengstø som spilte 7 kamper og Ellen Johansen som spilte 4 kamper. Både Ranu og Eli klatrer på adelskalenderen etter EM, men Ellen står stille og ligger nå fortsatt på 14. plass med sine 130 landskamper totalt.

Dette betyr også at det var ingen debutanter som representerte Norge i 2014-sesongen og det sår fortsatt bokført 125 spillere som har representert Norge.

(ADELSKALENDER)