Ranking 2019 #6

11.07.2019

Spenningen var stor før Norgesmesterskapet i Fagernes, hvor rankingpoeng i hele åtte øvelser skulle deles ut. Nå er sannhetens time kommet, i alle fall foreløpig status. - For enda gjenstår sju turneringer med rankingstatus.

 

Spillerranking

166 spillere har så langt fått rankingpoeng i 2019. Rundt tretti av disse fikk sine første poeng for året under Norgesmesterskapet i Fagernes 20. - 23. juni. 

Fra før ledet Bastien Testaniere spillerrankingen, men hans hardeste konkurrent, Benny Bel-Lafkih, fikk fire poeng mer under NM, forøvrig flest av alle. Dermed deler Bastien og Benny førsteplassen, begge med 105 poeng.

Hadde også NM Trippel Mix hatt rankingstatus på lik linje med øvrige NM-øvelser ville Benny føket til tipps. Resterende lag er på fjerde og femteplass, mens fjorårets rankingvinner er skjøvet ned til sjetteplass.

Dermed er beste kvinner Eli Gjengstø på femte og Charlotte Jayer på sjette med henholdsvis 71 og 70 poeng. Neste kvinne er Toini Hoel med 45 poeng på delt fjortendeplass.

OPCs svorske Max Carlstrøm har sneket seg inn mellom de to familiene fra GPK, og ligger nå på tredjeplass med 78 poeng. Dette er ett poeng mer enn Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih på fjerdeplass.

Hva så med utfordrerne til Topp 6? Både Marius Wang og Jean Espic har noen-og-seksti poeng, men begge spiller som regel med spillere som allerede er blant de seks beste. Førstnevnte er også på landslaget, og hans kvalmakkere har 48 og 37 poeng. Skal de sammen kunne gjøre et jafs oppover listene?

Best i Vest er ellers ikke lenger Vebjørn Bjørkås, men Viljar Losnegard som fikk tolv poeng mer enn Vebjørn under NM. Viljar leder med dette med tre poeng. Siden sist har Vebjørn flyttet tilbake til Stord, og vi får se hordan det gir seg utslag rankingpoengmessig. Heldigvis for alle vestlendinger: Bergens 7 fjell er forventet å gi rikelig med poeng i løpet av to turneringer i september.

Se hele spillerrankingen her

 

Merk! Ved likt antall poeng skal spillere rangeres etter (disse kriteriene). Justering foretas ved sesongslutt. 

 

Klubbranking

Totalt 12 klubber har oppnådd poeng så langt i 2019-sesongen. Det er gledelige tall og viser hvor stor variasjon vi har i vårt norske miljø.

Før NM spådde vi stor suksess for Stord Petanqueklubb. Faktisk så stor at vi trodde de ville gå forbi Groruddalen Petanque Klubb på rankingtabellen. Slik gikk det ikke.

Derimot ble det Holmestrand Petanqueklubb som stakk av med flest NM-rankingpoeng, hele 290!  GPK fikk tredje mest med 251, mens SPK samlet 255, noe som ikke var nok til å innhente GPKs forsprang.

Nå skiller fattige 15 poeng mellom de to klubbene i tet, og stadig kan Stord Petanqueklubb for første gang i historien vinne klubbrankingen. Her er det bare å mobilisere!

Se hele klubbrankingen her