Norske vikinger inntar Wales

27.06.2019

Ståle Baksetersveen, Roger Støa, Robert Pettersen, Arnstein Barstad, Arild Eliassen og Svein Rune Fuglesang har bare så vidt rukket å lande etter Norgesmesterskapet på Fagernes. Til helgen reiser de atter ut på tur, denne gang for å forsvare Norges ære!

 

Nations Veterans Cup

28. - 30. juni 2019 i Cardiff, Wales

Norge 1: Ståle Baksetersveen, Roger Støa og Robert Pettersen

Norge 2: Arnstein Barstad, Arild Eliassen og Svein Rune Fuglesang

 

Det var under kvalifiseringen i april måned (les artikkel) de to trippellagene ble klare for deltakelse i Nations Veterans Cup. De fleste av våre landslagsspillere er har gjennom mange år opparbeidet seg lang erfaring med flagget på brystet. Men for en av spillerne blir dette en ekstra spesiell opplevelse:

Arnstein Barstad fra Holmestrand Petanqueklubb skal for første gang ikle seg den norske landslagstrøya. Lykke til spesielt til ham.

Årets begivenhet arrangeres av det walisiske petanqueforbundet med Monkstone PC i Cardiff som teknisk arrangør.

Tidligere NVC: (2015) (2017) (2018 vår) (2018 høst)

Vennskapsmesterskapet for veteraner 55+ har blitt arrangert over flere år, og er ment som et årlig tilbud for mindre petanquenasjoner. Hver tropp stiller med to trippellag med eller uten innbytter, og hver nasjon møter samtlige nasjoners to lag.

10 runder avholdes og Norges motstandere er som følger:

1. Skottland
2. Nederland
3. Jersey
4. Wales
5. Danmark
6. Skottland
7. Nederland
8. Danmark
9. Wales
10. Jersey

1 - 7 spilles lørdag 29. juni, mens de resterende tre oppgjørene spilles søndag. Hver kamp varer i 50 minutter og pågående runde spilles ferdig. Deretter gis poeng til en "sammenlagtpott" for hver nasjon:

0 poeng = Tap
1 poeng = Likt
2 poeng = Seier mindre enn 13
3 poeng = Seier med 13

De to beste nasjonene i tillegg til beste trippellag premieres. - Vi får heie litt ekstra hjemmefra i håp om at nettopp Norge blir blant disse. HEIA NORGE!

 

 

Tekst: Eli Gjengstø, petanque.no | Foto: Signe Hovind