NM 2019 | Hvem vinner søndagens dobbeløvelser?

17.06.2019

Arvtagerne etter legendariske Kjell og Lasse har slått sine kloke hoder sammen og satt sine spådommer ned på arket. For å spare på godsakene - Trippelen - hopper de bukk over lørdagens kongepokaløvelse og går rett til avsluttende dag: Dobbel Åpen, Dobbel Kvinner og Dobbel V55. Enig? Fullstendig uenig? Kjør debatt! 

Les også: Kjell og Lasses arvtagere synser og formener om NM Dobbel Mix og NM Dobbel V65. og ikke minst om Singel Herrer, Singel Kvinner og Presisjonsskyting.

 

Dobbel Åpen

Nytt gull til Bel-Lafkihs?

Når vi ser på årets deltakerliste i åpen dobbel, er det uten tvil et vanvittig sterkt felt. Nesten samtlige av landets beste spillere de siste årene stiller i åpen klasse i NM-dobbelen.

Den største favoritten er og blir Benny Bel-Lafkih. Ja, også i denne øvelsen. I fjor tok han sølv sammen med sin sønn, Gabriel. I år skal han igjen spille med Gabriel. De tok gull sammen i 2016. Da var Gabriel bare 15 år gammel og ble tidenes yngste gullvinner. To år senere har han bare fortsatt den gode utviklingen, og i vår representerte han Norge i VM - i Dobbel Herrer sammen med sin far.

Utfordrere

Vi har også troen på at Max og Marius vil følge opp fjoråret med en god plassering, men vi tror ikke det holder for å tukte Benny og Gabriel. Det kan derimot Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg gjøre. De har vunnet tittelen før og senest for bare to uker siden kvalifiserte Bjørn Arne seg til EM i Trippel. 

Tore Blokhus og Odd Kvarme fra Stord er en farlig duo. Singelmesteren Tore og skytemesteren Odd fra NM i fjor er to stykker som passer veldig bra sammen på lag. De har enda ikke fått det helt til i dobbel i NM, men i år tror vi det løsner!

Se opp for

Ole Hågensen og Clarisse Haushalter. Som nevnt tidligere så har Clarisse hatt en over gjennomsnittet bra utvikling og hvis hun får leggene nærme grisen og Ole er i lekehumøret sitt, kan disse to gå ekstremt langt.

 

Dobbel Kvinner

Gjenskapes magien?

Damedobbelen i NM i 2018 ble akkurat det fjorårets favoritter Eli Gjengstø og Charlotte Jayer hadde sett for seg: Seier og norgesmestertitler. Med ny landslagsplass og solide resultater så langt denne sesongen, må de finne seg i å være klare favoritter også i år.

Utfordrere

Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge, mor og datter, vant i 2017 og har vist gjentatte ganger at de har potensiale til å gå hele veien. Sitter skytinga til Gunvor skal du ikke se bort i fra at dette er en uslåelig kombo. Ranu Homniam og Charlotte Bjørno har begge medaljer i denne øvelsen, men de har aldri spilt sammen. Vi har troen på at de klarer å beholde roen i hverandres nærvær og ende opp med en fin plassering.

Bergens Toini Hoel og Mari Presthus er en duo som ikke må undervurderes. Toini skal til VM for damer senere i år og med seg har hun Mari som senest i fjor kvalifiserte seg til NM i presisjonskyting. Ikke bli overasket om de byr deg på problemer under en kamp.

Se opp for

Sissel June Lekven og Lisbeth Merete Johannesen fra Stord. Med pågangsmot og vilje satser de på det store, og hvis det sitter fra start så kan det holde helt inn, se opp!

 

Dobbel V55

Kan noen stoppe Holmestrand?

Holmestrand har dominert denne øvelsen de siste årene. Foruten et Stord-gull i 2015 har gullet stort sett havnet i Holmestrand. Og også i år stiller Vestfold-klubben svært sterkt i denne øvelsen og må tåle å være favoritter.

Vi har mest tro på Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen i år. De har vist en utrolig god kjemi tidligere og derfor tror vi at disse tar det lengste strået. Kanskje fikk de ekstra piff av landslagskvalseieren for et par helger siden også?

Utfordrere

Klubbkompisene Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen er de vi ser på som den største trusselen til gullet. De har vunnet øvelsen før og vi har troen på at de er i nærheten også i år.

En annen duo som har vunnet øvelsen før, er Stords Helge Skjæveland og Trond Sandvik. Duoen finner alltid på litt av hvert og de er vanskelige når de henger med fra start. Vi får se hvor langt det går.

Se opp for

BFIIs Odd Porsmyr og Rolf Hermansen må også nevnes. De har vist oss at de er gode nok til å slå alle i en kamp, så en medalje er innen rekkevidde.

 

Tekst: Anonym1 og Anonym2