NM 2019 | Hvem vinner Singel og Presisjonsskyting?

16.06.2019

Arvtagerne etter legendariske Kjell og Lasse har slått sine kloke hoder sammen og satt sine spådommer ned på arket. Nå har turen gått til Norgesmesterskapets andre spilledag og øvelsene Singel Kvinner, Singel Herrer og Presisjonsskyting. Enig? Fullstendig uenig? Kjør debatt! 

Les også: Kjell og Lasses arvtagere synser og formener om NM Dobbel Mix og NM Dobbel V65.

 

Singel Kvinner

For andre gang i NM-historien er det en ren dameklasse i Singel. Siden dette bare er andre gang blir det vanskelig å spå utfallet av øvelsen. Det som gjør det ekstra utfordrende er at det er svært mange og jevne spillere som på en god dag kan vinne øvelsen.

Vi gir likevel et "ørlite" favorittstempel til Groruddalens landslagsspiller Charlotte Jayer. Som nevnt i tidligere artikler, slutter man aldri å la seg imponere over utviklingen til den unge damen. Det som gjør henne til favoritt i øvelsen er at hun både behersker å skyte og legge svært bra, og hun har itillegg blitt to singel-mesterskapserfaringer rikere. Ikke minst representerte hun Norge under fjorårets Europamesterskap i øvelsen - og kom helt til kvartfinalen! Og nå i mai: åttendedelsfinale i VM Singel.

Ørlite favorittstempel er med andre ord absolutt ironisk ment. Charlotte er en av Europas beste singelspillere!

Utfordrere

Ranu Homniam har over flere sesonger vist at hun er blant landets beste skyttere – uansett kjønn. Også denne sesongen har hun startet svært lovende med femteplass i VM Dobbel for kvinner og seier i Hedebo Open kvinnedobbel. Spørsmålet blir hvordan hun takler å legge på banene på Fagernes. Finner hun ut av det tidlig, kan det gå riktig så langt – ja helt til topps for Ranu i denne øvelsen.

Ellers: I fjor ble det en bronsemedalje til BFIIs Lise Østby og vi har troen på at hun kan gjenskape denne bedriften i år.

Til slutt nevner vi Bergen Petanqueklubbs landslagsspiller Toini Hoel. Hun mestrer både legging og skyting svært godt. Toini har vist i tidligere NM at hun er god i singel, da hun i 2016 ble best av samtlige kvinnelige spillere, og fikk dermed representere Norge i singel-EM i 2016.

Se opp for

Clarisse Haushalter: GPK sitt nye medlem har allerede utviklet seg masse på den korte tiden hun har spilt, hun spiller mye og har stå-på-viljen til å bli VELDIG god. Vi tror hun kan overraske de fleste og til og med stå øverst på pallen, hvis dagsformen er på topp.

 

Singel Herrer

I fjor ble det seier til Tore Blokhus i en svært spennende finale mot Groruddalens Bastien Testaniere som til slutt endte 13-12. I år legger vi favorittstempelet over på Benny Bel-Lafkih. På sitt beste er han rett og slett Norges beste singelspiller. Har han dagen er det vel kun Bastien Testaniere som er i nærheten.

Utfordrere

Det ryktes om en revansjesugen Bastien etter 13-12 tapet i finalen i fjor, og vi tror han er der oppe og kjemper om tittelen i år igjen. Han har det som trengs, så får vi se om han får det ut.

En som har vist at han har det er Johnny Skjørberg. Med sølvmedalje i 2017 og finaletap 13-12 så tror vi at han kan ta steget opp i år. Tore Blokhus, regjerende mester, er selvsagt en av favorittene. Med knusende ro og mot så kan han slå hvem som helst, men singel er en vanskelig øvelse i vinne to år på rad. Kan Tore klare dette?

Se opp for

Brødrene Losnegard: Begge har et vanvittig høyt toppnivå, får de dette ut kan de slå hvem som helst. Hvis oppsettet tillater det, skal du ikke bli overrasket om Magnus møter Viljar i finalen.

 

NM Presisjonskyting

Med sine 35 poeng i kvalet til NM, forsterket Ranu Homniam favorittstempelet sitt. Hun røk i kvarten i fjor, men vi har troen på at hun klarer det i år. Hun tapte i kvarten mot Gabriel G Bel-Lafkih som har kommet på 2. plass to år på rad. Vi vet at han har lyst til å ta steget opp et trinn i år. Vi tror nok ikke han klarer det, men vi blir heller ikke overasket om det går.

Utfordrere

Med medaljer to år på rad er Bastien Testaniere umulig å ikke regne med i toppsjiktet. Egentlig i alle øvelser, og ikke minst i Presisjonsskyting. Selv om hans poengsum i kvalet var beskjedent til ham i være, tipper vi han klinker til med mange flere treff når det gjelder som mest. 

Benny Bel-Lafkih kvalifiserte seg og det er vel ingen som er uenige i at han er en god kandidat til å vinne. Han har vært oppe og snust på norgesrekorden i presisjonskyting og i år tror vi han minst kjemper om det gjeveste metallet.

Viljar Losnegard røyk i fjor på omskyting kvarten og i år så har vi han på listen over medaljører. Han har vist sitt potensiale, og vi tror han har det som skal til for å kunne vinne i år.

Se opp for

Johnny Skjørberg har flere medaljer fra denne øvelsen og vi tror han kan kjempe om edelt metall også i år.

 

 

Tekst: Anonym1 og Anonym2