Velkommen til NM-veka 2019

15.05.2019

Petanque har i år gleden av å være en del av NM-veka 2019, som blir holdt i Stavanger-regionen i perioden 26.-30. juni 2019.

NM-veka er et samarbeid mellom NRK, Norges Idrettsforbund og Norsk Tipping, der idretter som til vanlig ikke får så mye oppmerksomhet får muligheten til å vise frem sin idrett for publikum i Stavanger, samt på NRKs flater på TV og nett.

Petanque har valgt å spille Trippel Mix under NM-veka - en øvelse der begge kjønn skal være representert på trippellaget.

Skal dette bli bra, trenger vi at mange spillere ønsker å ta turen til Stavanger for å kjempe om denne NM-tittelen.

Det er en unik mulighet for å få vise frem idretten vår for et større publikum enn normalt, i en region der det per nå ikke er etablert et miljø. Blir dette en suksess, kan det potensielt bety svært mye for idretten vår nasjonalt og lokalt.

For at både vi og NRK/NM-veka skal vite hvor stor turnering petanque planlegger, er påmeldingsfristen satt allerede førstkommende onsdag 15. mai.

Siden dette blir en turnering som potensielt når ut til et publikum over hele Norge, er det svært viktig og ønskelig at flest mulig klubber er representert under Mixed Trippel. Av den grunn er hver klubb garantert å få plass til minst to lag hver.

Påmelding sendes idrettskonsulent Arild Skjæveland, epost arild.skjaeveland@nif.idrett.no.

Påmeldte lag:

1. Gabriel G. Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø,  GPK

2. Charlotte Jayer, Bastien Testaniere og Jean Espic, GPK

3. Bjørn Vidnes, Gunvor Berge og Gildas Mevel, OPC

4. Tore Blokhus, Sissel J. Lekven og Odd Kvarme, SPK

5. Gerd Helen Presthaug, Robert Svensen og Jarle Larsen, SPK

6. Vidar Abrahamsen, Johanne Fangel Brekke og Christopher S. Kvarme, SPK

7. Sigurd Sævareid, Henriette Thorset og Michael Reddington, SPK

8. Ingrid Angeltveit, Terje Andersen og Rune Solevåg, SPK

9. Toini Hoel, Berit Sæbø og Mostafa Elharrar, BPK

10. Marianne Moholt, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, HPK

11. Vina Naidu, Roger Johansen og Peter Häring, HPK 

12. Line Eliassen, Unn Fodstad og Jon Øystein Strand, HPK

Regler for klubbtilhørighet under NM er de samme som gjelder i vårt ordinære NM (alle må ha lisens i samme klubb for å kunne spille på samme lag).

Seksjonsstyret har vært så heldige til å få Odd Kvarme fra Stord Petanqueklubb, banemesteren under fjorårets NM, til å ta på seg hovedansvaret med å lage banene som skal brukes under NM-veka.

Petanque-delen under NM-veka vil foregå over to dager, der de innledende rundene vil foregå lørdag 29. juni, mens finalen er berammet rundt klokken 12:00 søndag 30. juni. Her kan det naturligvis bli litt forsinkelser, siden en del av idrettene vil bli vist på direkte-TV.

Se hele programmet for NM-veka!

Petanque har fått området i Geoparken i Stavanger sentrum (Google Maps) til å lage banene det skal spilles på. Der vil vi være sammen med idrettene squash, basketball, dans og bryting.

Finn Gundersen har vært så grei og tatt på seg oppgaven med å være dommer under NM-veka. Det betyr at NM-veka er i de tryggeste og stødigste hender.

Tre hoteller i Stavanger-regionen har i samarbeid med NM-veka gode priser på hotell for spillere/andre i denne perioden. Mer info om hotelltilbudet finner du HER.

NRK har dessverre for oss måttet prioritere hvilke idretter de skal vise hele finalene til, og slik det ser ut per nå kommer de ikke til å vise hele petanque-finalen på TV. Hvor mye TV-tid vi får er fortsatt usikkert, men det vi vet er at det vil bli vist petanque på TV, men hva/hvor mye/hvordan er fortsatt ikke spikret.

 

For seksjonsstyret,

Vebjørn Bjørkås