GPK skriver historie med finalespill

27.11.2018

I juli måned kvalifiserte Groruddalen Petanque Klubb seg til selveste finalen i EuropaCup for klubblag. - Som første norske klubb noensinne.

Av sju tropper i puljen endte GPK som nummer 4, men med like mange poeng som den nederlandske klubben på tredjeplass. Opp til første- og andreplass skilte det faktisk bare tre poeng. Det er det lov å være stolt av, som vi skrev i artikkelen fra sommeren europeiske høydepunkt. Og apropos høydepunkt: Det store skrellet med sammenlagtseier mot Monaco lever vi lenge på.

Nå er det endelig klart for finale, hvor GPK - og dermed Norge - skal kjempe mot femten andre europeiske klubber. Torsdag 29. november reiser 8 spillere og 1 delegat ikledd blått med fly til sørvestlige Frankrike. Arenaen er Boulodrome Departmental Gilbert Louis, byen er Saint-Yrieix-sur-Charente.

 

Våre norske håp

Groruddalen Petanque Klubbs tropp består av følgende:

Delegat:

 • Elisabeth Hågensen

Spillere:

 • Bastien Testaniere
 • Benny Bel-Lafkih
 • Charlotte Jayer
 • Eli Gjengstø
 • Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih
 • Jean Espic
 • Ole Hågensen
 • Robert Pettersen

 

Mulighetenes pulje

Groruddalen Petanque Klubb er trukket i pulje med følgende klubber:

 • Pachy Waterloo, Belgia
 • Zywiecki Klub Boules, Polen
 • Leman Petanque, Sveits

Hvert oppgjør spilles med seks singelmatcher, to trippelmatcher og tre dobbelmatcher. Minst en singelkamp skal spilles kvinne mot kvinne, og en kamp i både trippel og dobbel skal spilles med mix-lag. For seier i singel gis trippel 2 poeng, for seier i trippel gis 5 poeng og for dobbelseier gis 3 poeng. Troppen som samler flest poeng sammenlagt vinner dermed klubboppgjøret.

GPK spiller første oppgjør mot dem belgiske klubben, som etter alle solemerker er storfavoritt i puljen. Dersom vi kalkulerer med seier over Polen ligger det an til en høydramatisk kamp mot Leman i siste innledende. Den sveitsiske klubben slapp unna med skrekken for fire år siden, da GPK bare var noen poeng unna å avansere til finalespillet på nettopp Lemans bekostning. Kanskje 2018 kan by på en saftig revansje for de norske i blått?

 

Skrives enda et kapittel?

Dersom GPK skulle begynne på nok et kapittel for historiebøkene og bli nest-beste i puljen, er det klart for kvartfinale mot puljevinner av gruppe 2: Monaco/Luxembourg/Slovakia/Finland. Det hadde utvilsomt vært morsomt … Monegasserne har muligens fremdeles mareritt etter vikingetokten fra i sommer, og det er bare to år siden GPK holdt på å slå ut Luxembourg i Europacupen, med fattige en seier for lite i klubboppgjøret.

Om det derimot ikke skulle gå veien i innledende, er det stadig muligheter for mer spill. Ikke bare er det sluttspill i selve Europacupen, det arrangeres også en B-cup: Federations Cup, hvor de to dårligste i hver pulje møtes til kvartfinaler. Disse spilles lørdag ettermiddag.

På Europacupens siste spilledag, søndag, spilles semifinaler i både EuroCup og Federations Cup på formiddagen, mens det hele avgjøres om ettermiddagen med både Grande og Petite Finale.

Jublende GPK-spillere i juli - blir det nok et jubelbilde til advent?

 

Følg GPK hjemmefra

For alle som ønsker å heie hjemmefra anbefales en titt på (CEPs offisielle sider), hvor teknisk arrangør annonserer live streaming hele helgen. Sendingene kan også følges på (FFPJPs Facebooksider).

Også Petanque.no vil forsøke å streame underveis via vår Facebook-side, men med forbehold om at teknikken står oss bi.

 

Det blir unektelig spennende i dagene som kommer, måtte 2018 avsluttes med det norske flagget høyt hevet. Lykke til og heia GPK! HEIA NORGE!