Adelskalendere: Landslag

31.10.2018

Det har vært et travelt år for våre landslagsspillere og deres delegater. Vi har i 2018-sesongen hatt landslag i Europamesterskap, Verdensmesterskap og egne veteranmesterskap. Fasit etter endt sesong er sju internasjonale mesterskap. Med dette fører det med seg mange endringer i adelskalendrene. Vi har etter beste evne i det følgende oppsummert høydepunktene.

 

Adelskalender: Junior

Ingenting kan måle seg med gleden over å holde adelskalenderen for juniorer oppdatert. I 2018 var Norge endelig med i ett større internasjonalt mesterskap. Ikke siden EM i 2012 har Norge vært representert.  Gledelig var det at våre tre debutanter stilte og attpåtil klarte seg meget bra. I troppen er alle arvelig belastet med foreldre som helt fra starten i begynnelsen av 80-tallet har vært med på å prege norsk petanque.

I år spilte Nora Julie Kiplesund, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Jonas Tyldum Erdahl 10 kamper under EM, der de tok med seg hjem flotte sølvmedaljer fra Nations Cup i bagasjen.

Adelskalenderen for juniorer har mange kjente og gode petanquenavn og nå har den altså blitt utvidet med tre nye. 51 spillere har representert Norge til nå og på toppen troner Camilla Hovind (Storaker Bruu) med fantastiske 102 kamper. Dette er nok en rekord i norsk petanque som vil stå til evig tid. Treneren som var med våre juniorer under årets EM, Andre Erdahl, står for øvrig bokført med 34 kamper i denne adelskalenderen.

Se hele tabellen: (Adelskalender, Junior)

 

Adelskalender: Veteran

Nations Veteran Cup ble gjennomført to ganger i 2018-sesongen. Dette betyr at det er mange landskamper som ble spilt av 11 landslagsspillere: hele 36 landskamper. Følgende spillere representerte Norge:

  • 18 kamper:  Jean Jaques Razaka og Atle Smeby
  • 10 kamper: Birger O. Hansen, Rune Fuglesang, Arild Eliassen og Ståle Baksetersveen
  • 8 kamper: Morten Torp, Johnny Skjørberg, Odd-Reidar Gullbrandsen og Helge Skjørberg
  • 7 kamper: Hans-Erik Røneid Hansen

Det var to nykommere på denne adelskalenderen: Rune Fuglesang, Arild Eliassen. Med så mange spilte kamper ble det store forandringer i adelskalenderen. På toppen troner fortsatt Larry Young med sine 78 spilte landskamper, men etter 2018-sesongen rykket Ståle Baksetersveen nærmere og er nå kun fire kamper bak toppen.

Denne adelskalender har etter årets mesterskap 35 navn som har spilt veteranlandskamper med det norske flagget på brystet.

Se hele tabellen: (Adelskalender, Veteran)

 

Adelskalender: Senior

Våre seniorlandslag har deltatt i fire ulike mesterskap sesongen 2018. Til sammen har 33 landskamper blitt spilt og dermed har det medført store forandringer i adelskalenderen. Vi hadde også en debutant med flagget på brystet denne sesongen: Gratulerer til Tore Blokhus.

  • EM trippel kvinne: Charlotte Jayer, Ranu Homniam, Eli Gjengstø og Toini Hoel
  • EM singel kvinner: Charlotte Jayer
  • EM singel herrer: Tore Blokhus
  • VM trippel herrer: Johnny Skjørberg, Marius Wang, Marius Breimo og Youssef Taoubane Oudai

Hele 134 spillere har siden 1983 spilt landskamper for Norge.

Se hvem: (Adelskalender, Senior)

 

 

Tekst og tabeller: Steinar Andersen | petanque.no