Ranking 2018 #23

11.09.2018

Bergen Petanqueklubbs 7 Fjell-helg lokket til seg 25 dobbellag og 46 singelspillere, og årets nest siste rankingoppdatering er derfor vel verdt å oppdatere seg på. Det er uhyre tett i toppen og hvem som faktisk blir rankingvinner 2018 avgjøres ikke før i aller siste turnering!

 

Spillerranking

Kampen om førsteplassen blir en ren duell mellom den mangeårige vinneren Benny Bel-Lafkih og Charlotte Jayer på foreløpig førsteplass. Det kunne knapt vært tettere: Kun ett eneste poeng skiller de to! Med to poengs skille mellom første- og andreplass i neste turnering, kan vi risikere at avgjørelsen ikke faller før i selve finalen. Har det noen sinne vært mere spenning i denne sammenheng?

Dersom ryktet stemmer er det gode muligheter for at nettopp disse spillerne oppnår nettopp finaleplass. - Vel og merke dersom de ikke slår ut den andre tidligere i sluttspillet. Både Benny og Charlotte har sikret seg svært gode makkere.

Årvåkne lesere legger kanskje merke til kvinnen på tabellens tredjeplass: Eli Gjengstø kapret intet mindre enn 22 poeng under 7 Fjell med sin turneringseier i Dobbel og bronseplass i Singel. Med dette har hun nå oppnådd 146 poeng, som er bare to poeng mindre enn Benny og tre poeng mindre enn Charlotte. - Men spenningen uteblir. Til hennes (les: min) store forargelse er hun (les: jeg) forhindret fra å delta i Vika Høst. 

Det er faktisk så lite spennende at vi her og nå kan skrive i stein at hun blir årsrankingen tredje beste spiller for 2018. Det er umulig å snyte henne for tredjeplassen, da 15 poeng er det meste noen kan få i en turnering. Avstanden ned til Bastien Testaniere på fjerdeplass er 18 poeng. 

Heller er det ikke spennende hvem som blir Topp 6. Utenom de nevnte spillere er det Ranu Homniam og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih. Mellom Ranu på sjette og Gabriel på femte skiller kun tre poeng, men alle disse er altså sikret reisestøtte til en verdi av kr. 2 000. 

Grensen for å være blant Topp 16 som får plass på adelskalenderen er etter 23 turneringer 61 poeng. Dersom vi tipper på 25 lag eller flere i Vika Høst, kan man oppnå inntil 13 poeng. Grensen for at det er mulig er dermed fra og med Egil Olsen. Ståle Baksetersveen på 60 poeng har en enestående mulighet til å sikre seg enda en flik i historiebøkene, og 7 Fjell-vinneren i Singel, Tore Blokhus fra Stord, bør virkelig vurdere å bestille billetter til Torp.

Dersom du er blant de 202 spillerne som så langt har fått rankingpoeng, finner du ditt navn på denne listen:

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Groruddalen Petanque Klubb stilte med kun tre spillere i 7 Fjell, men med en turneringsseier og tre tredjeplasser ble det en fin fangst også denne gang: 31 i dobbel og 21 i singel. For noen helger siden passerte GPK tusenpoengersgrensa og har nå kommet opp i 1.127 poeng.

GPK ble med denne poenghøstingen tredje beste klubb i Bergen. Arrangørklubben selv, BPK, samlet totalt 18 i Singel og ikke minst 58 i dobbel, mye grunnet det rene Bergenslaget i finalen.

Klubben som tok kraftigst for seg i begge turneringene var ikke overraskende nok Stord Petanqueklubb. 72 poeng i Dobbel og 47 i Singel er formidabelt! Takket være spillernes innsats har Stord i skrivende stund 696 poeng, og innehar i dag tredjeplass på tabellen.

Avstanden opp til Holmestrand Petanqueklubb er absolutt ikke avskrekkende, men som nærmeste nabo til neste arrangørklubb regner vi med at holmestrandingene vil spikre andreplassen ved sesongslutt. HPK stilte forøvrig med bare to spillere i 7 Fjell, og de to sørget for 15 poeng totalt.  

(Se hele klubbrankingen)

 

Neste helg arrangeres årets aller siste rankingturnering. Vika Petanque Klubb er arrangør og vi samles derfor i idylliske Melsomvik, hvor vi spiser (nesten) like mange vårruller som vi teller poeng. Måtte det bli en hyggelig, spennende og verdig avslutning på rankingsesongen 2018!