Rankingtabeller 2014

09.09.2014

Sesongen 2014 aller siste rankingturnering er historie. 20 lag deltok i Monolitten, og det ga 84 poeng som skulle fordeles. Dette var det attende stevnet i år, og totalt kjempet man i 2014-sesongen om 2136 poeng. Før helgens stevne hadde hele 131 forskjellige spillere tatt poeng. I Frognerparken kom fire nye spillere til denne listen slik at vi til slutt altså havnet på 135 spillere. 

(Klubbranking)

Oslo Petanque Club ble beste klubb i helgen, men det hadde ingen betydning for det totale sammendraget. Den klubben som fikk flest av disse 2136 poeng ble Groruddalen Petanqueklubb med sine 665 poeng. Nest beste klubb i sammendraget ble Oslo Petanque Club med 416 poeng, foran Økern Petanque Club med sine 375 poeng.  11 norske klubber tok poeng under årets sesong. I tillegg finner vi representanter også fra det store utland: 2 svenske og 1 engelsk klubb. Utenlandske klubber blir vel og merke ikke telt med i sammendraget og disse får derfor ingen plassering. For øvrig gjelkder det samme for spillere med utenlandsk lisens.

Hvor havnet din klubb og hvem ble beste klubb fra Vestlandet? Ta en titt på den totale listen!

Vi sender en stor gratulasjon til Groruddalen Petanqueklubb som befester sin stilling som Norges beste klubb. Med seieren blir sjekk med premiepenger overført til Oslo Øst.

(Spillerranking)

For utrolige sjuende gang ble Benny Bel-Lafkih (GPK) vinner av rankingen med sine 114 poeng. I år vant han med 9 poeng foran Økernspilleren Ronny Gudmundsen. Disse to spillerne hadde et solid forsprang på resterende spillere.

Nærmest var Roger Johansen (GPK) med 78 poeng, før klubbkamerat Ole Hågensen fulgte 10 poeng bak. På femte kom nok en GPK-spiller, Rune Kristoffersen, med sine 63 poeng før OPC-spilleren Bastien Testaniere på 6. plass med sine 58 poeng. Dette er spillere som blir tilbudt reisestøtte til en utvidet norsk tropp i en større turnering i utlandet.

Vi ser på listen at de tre første plasser er 3 av 4 spillere som er tatt ut på årets herrelandslag. Ut fra rankinglisten kan vi derfor bare stadfeste at landslagsledelsen har truffet med uttaket. Vi legger også merke til at man må helt ned på 11. plass for å finne en spiller som ikke representerer en Oslo-klubb. Vi må enda lengere ned på listen for å finne den beste kvinnelige spiller, som også i år er Maija Juva (ØPC) på en 18. plass. For øvrig tok 26 kvinnelige spillere poeng i år.

Takk for rankingsesongen 2014 – både til spillere og arrangører. Husk også at det fortsatt er mye å glede seg til resten av året, selv om det ikke er flere rankingstevner igjen!

Gratulasjoner til Benny Bel-Lafkih og Groruddalen Petanqueklubb!