Ranking 2018 #18

15.08.2018

Brorparten av årets rankingpoeng er satt, men fremdeles er det gode muligheter til å kapre sine første poeng, pynte på antallet, sikre seg plass blant Topp 6 for reisestøtte og bli blant de femten beste som blir foreviget på adelskalenderen. Ikke minst er det spennende hvem som vil gå av med den gjeve tittelen Rankingvinner 2018! - Kan det for første gang i historien bli en kvinnelig vinner...?

 

Spillerranking

Blant de 22 lagene som deltok i Hvitsteingrisen glitret en av spillerne på Topp 6-listen med sitt fravær. Bastien Testaniere var forhindret fra å delta, og ble passert av sin samboer Charlotte Jayer, mens Benny Bel-Lafkih økte sitt forsprang. Likevel er det jevnt og vi spår spenning til siste slutt.

Selv så langt ut i sesongen er det nye navn på listen. Under Hvitsteingrisen kom så mange som fire nye spillere inn på listen. Blant disse fant vi femten år unge Jonas Erdahl, som med seier i B-finalen fikk tre poeng. - SItt livs første rankingpoeng, og vi ser frem i mot å oppdatere fremtidige tabeller med enda flere!

Eneste jente på juniorlandslaget, Nora Kiplesund, opparbeidet seg etter et sterkt NM totalt tolv poeng, og det blir spennende å se til helgen om hun kan plusse på noen til. Her stiller hun med landslagsmakker Gabriel G. Bel-Lafkih med imponerende 99 poeng og foreløpig fjerdeplass på rankinglisten.

Tre av kvinnene på damenes EM-landslag spilte sammen i denne turneringen, de samme som over lengre tid har vært på kvinnenes Topp 3. Ikke bare det: De samme tre er også alle på Topp 6. Charlotte Jayer ligger et hestehode foran de andre med sine 108 poeng, en ledelse vi tror det blir vanskelig å innhente.

Opp til sjetteplass på rankingen skiller over ti poeng ned til utfordrerne, og her er mange sterke navn. 6 turneringer gjenstår og disse spillerne bør virkelig kjenne sin besøkelsestid... Utfordringen er herved gitt!

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Klubbrankingen er kanskje ikke den mest spennende å oppdatere, for Groruddalen Petanque Klubb er stadig vekk på toppen av listen. Denne gang med hele 896 poeng!

I Hvitsteingrisen sørget 7 av 9 GPKere for poeng, totalt 49, samme sum som arrangørklubben. Holmestrand Petanqueklubb befinner seg med sine 664 poeng på andreplass: 232 poeng bak GPK, men 104 poeng foran Stord Petanqueklubb på tredjeplass. Stords eneste representant på Hvitstein, Vebjørn Bjørkås, kom helt til finalen og kunne bidra med ni poeng til sin klubb.

(Se hele klubbrankingen)

 

Neste turnering, Økern 2-dagers, strekker seg - som navnet antyder - over to dager. I skrivende stund er 12 dobbellag påmeldt, og vi håper mange flere ser gleden og nytten av å spille to dager på rad. Slik vil også enda flere rankingpoeng kunne fordeles til neste oppdatering!