Ranking 2018 #etterNM

05.07.2018

Rekorddeltakelse og rankingstatus i alle øvelser * har gitt rankingpoengtelleren ekstra utfordringer denne gang. Vi er halvveis i utendørssesongen 2018 og over halvveis på terminlisten, så herved serveres en god indikasjon på fasit i høst:

* Unntak: NM Presisjonsskyting

 

Spillerranking

Topp 6 og i skrivende stund klare for reisestøtte ved sesongens slutt, er akkurat de samme som før NM. Rekkefølgen er vel og merke noe endret, og vi har fått en ny tabelleder:

Bastien Testaniere fikk fire medaljer i ulik valør og samlet totalt 42 poeng. Hva NM-rankingpoeng gjelder var det kun en eneste spiller som gikk forbi: Hans samboer Charlotte Jayer med til sammen 44 poeng, først og fremst takket være enestående tre gull.

Ved forrige oppdatering ledet junioren Gabriel G. Bel-Lafkih, men han har tross tre NM-medaljer sunket ned til foreløpig fjerdeplass. Presisjonsskyting hvor han fikk sølv, var eneste øvelse uten rankingstatus. 

Fjerde best under NM, derimot, var Max Carlstrøm som med sine 38 poeng hoppet markant opp på listen og ligger nå på åttendeplass. - Vi regner med ham i toppen lengre ut i sesongen.

Benny Bel-Lafkih, tidenes NM-spiller, samlet sammen 40 poeng og totalt 95 poeng, bare ett eneste poeng bak Bastien. Deretter følger Charlotte med sine 90, her er det tett!

Charlotte leder dermed også kvinnenes rankingtabell, etterfulgt av Eli Gjengstø (totalt 77, 31 i NM) på femteplass og Ranu Homniam (totalt 62, 32 i NM) på sjuendeplass. Spilleren i mellom er VM-klare Marius Wang på totalt 68 poeng, 26 i NM.

Hva annet? 183 spillere på listen gir mer enn nok rom for studering, analysering og overraskelser. Bare se her:

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Før NM imponerte Groruddalen sterkt med over 200 poengsforsprang til neste klubb på listen. GPK ligger etter NM stadig på topp, selv om forspranget er noe mindre.

Groruddølingene samlet til sammen 297 poeng under mesterskapet, mens arrangørklubben selv fikk flest av alle: 353 poeng. Denne fangsten har sikret SPK en foreløpig tredjeplass - med god margin. Aller mest poeng under NM fikk Holmestrand, totallistens andreplass: solide 353! Særlig utslag gjorde det i veteranklassene, hvor GPK ikke stilte med lag i noen av klassene. Og se: Poeng i samtlige klasser! Det er sterkt.

Det er ellers svært hyggelig å se at samtlige klubber med lisensierte spillere nå har kommet på listen. Eneste unntak er Son, som grunnet underbemanning dessverre har sett seg nødt til å avlyse sitt rankingstevne til helgen. Vi håper vinden snur og at også en eller flere Son-spillere rasker med seg poeng før sesongen er over.

Nye klubber på listen er Saltdal Petanqueklubb og Tønsbergs Turn Petanque. Særlig Saltdal gjorde et solid innhopp med 10 poeng i begge veteranklassene, av ett og samme lag: Berit og Jon Ivar Ramsvik. Et annet ektepar som sørget for sin klubbs første poeng for året var TTs Edit og Dag Andersen.

(Se hele klubbrankingen)

 

Nærmere to uker etter Norgesmesterskapet samles troppene til rankingturnering i Frognerparken, etterfulgt av en velfortjent sommerferie - men husk kulebagen!