Ranking 2018 #8

19.06.2018

Generalprøven før NM ble lagt til Hvitstein stadion, og Holmestrand Open samlet 21 trippellag. Poengene ble fordelt som følger ...

 

Spillerranking

Turneringsseier til Bastien Testaniere til tross, han ligger stadig på 3. plass bak far og sønn Bel-Lafkih, og topp 3 er dermed atter uforandret. Resten av familien(e) følger på delt fjerdeplass.

Førstelegger på herrenes landslag, Marius Wang, besitter 6. plass, og er dermed i rute til å få ekstra reisestøtte til Canada. Som mange ganger nevnt: Topp 6 etter endt sesong får reisestøtte opp til kr. 2000.

Til tross for at hun har stått over de tre siste turneringene, er Ranu Homniam stadig inne på Topp 10-listen og er den tredje beste kvinnen på rankingen så langt. Foran henne er Eli Gjengstø og Charlotte Jayer, begge på 4. plass og med 46 poeng. De tre beste kvinnene på rankingen etter endt sesong er garantert reisestøtte på kr. 1000, eventuelt kr. 2000 om man er inne blant de 6 beste spillerne totalt.

Ranus niendeplass deles med Rune Kristoffersen som med sin turneringsseier i Holmestrand gjorde et solid hopp oppover i listen.

10 spillere fikk sine første poeng for sesongen. Aller mest fikk HPKs Line Eliassen med sin semifinaleplass og dermed 7 poeng. 

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Ser man på historikken burde det ikke komme som noen overraskelse på noen at et rent GPK-lag ble beste klubb også under Holmestrand Open. Faktisk, og dette er et stort poeng: I samtlige turneringer utenom en eneste har et rent GPK-lag vunnet. Unntaket var Bergen Sommerturnering, hvor ingen GPKere deltok.

Med god hjelp av øvrige klubbkamerater samlet Groruddalen Petanque Klubb inn 78 poeng og er nå kommet opp i intet mindre enn 473 poeng totalt.

Kanskje like glade er herrene fra Sinsen Petanque, som endelig kom på listen med 10 poeng. Slikt fortjener en gratulasjon!

Av øvrige klubber ser vi at Stord har ramlet ned til fjerdeplass, etter at både HPK og OPC fikk god uttelling på rankingfronten. Med rekorddeltakelse i årets NM regner vi med at stordingene retter opp i dette til neste gang.

(Se hele klubbrankingen)

 

For nå, nå er vi endelig inne i NM-uka 2018! Om bare to dager arrangeres NM Mix Dobbel og NM Dobbel V65, som etterfølges av resterende NM-øvelser. Alle har rankingstatus, utenom Presisjonsskyting. Vi gleder oss stort til neste oppdatering etter endt Norgesmesterskap!