Oppdaterte rankingtabeller

01.09.2014

Nest siste rankingturnering i sesongen 2014 er historie. 18 trippellag skulle i Follo kjempe om 84 poeng, fordelt mellom klubber og spillere. Det var en ny spiller som kapret poeng for første gang i denne turneringen, og vi er nå oppe i hele 131 spillere som har tatt poeng denne sesongen.

(Spillerranking) (Klubbranking)

Klubbranking

Her har det for lengst vært avklart, Groruddalen Petanqueklubb vinner. Klubben rykket ytterligere fra i Follo da de ble klart beste klubb i turneringen. Det er nå hele 268 poeng ned til neste klubb, som etter helgens turnering er Oslo Petanque Club med sine 385 poeng. Dette utgjør 20 poeng mer enn utfordreren Økern Petanque Club.

Det gjenstår å se om siste turnering til helgen kan endre på dette, men det er nok lite trolig. OPC pleier å sanke mange poeng på sin ærverdige hjemmebane i Frongnerparken.

Spillerranking

Det er nok med sannsynlig at Benny Bel-Lafkih (GPK) kapret sammenlagtseieren for sesongen med sine 7 poeng i Follo. Hans sterkeste utfordrer Ronny Gudmundsen (ØPC) var forhindret i å stille. Med dette er Benny kommet opp i 105 poeng og har dermed 9 poengs forsprang på Ronny. Forutsatt at disse to spiller på ulike lagsammensetninger til helgen skal mye gå galt for Benny om han lar denne tittelen gå fra seg.

Teoretisk er det fortsatt mulig. Stiller det mellom 25 – 34 lag (som det bør i årets siste turnering) og Ronny vinner, får han 11 poeng. Dersom Benny kommer på plasseringen 9 – 16 så vinner Ronny. Kommer det mellom 15 – 24 lag har Benny uansett vunnet. Vinner Ronny turneringen og Benny ryker ut i puljespillet blir det likt på poeng, men Benny vinner sammenlagt p.g.a. flere poeng i stevner med mange deltakere. Vi tipper Ronny ser at det i år dessverre glapp, og våre to beste spillere på rankinglisten spiller sammen for å få nødvendig samspill før landslaget spiller sine turneringer senere i høst.

- Mer spennende er det å se hvem som blir blant de seks beste på rankingen, og som dermed får reisestøtte til en utenlandsk turnering.

Avslutningsvis er oppfordringen klar: – Møt opp i Frognerparken til helgen og la det bli en virkelig flott avslutning på utesesongen 2014.