Ranking 2018 #3

04.05.2018

Mai måned er påbegynt, og allerede er tre rankingturneringer gjennomført. Petanque Club Hølens Vårturnering og Follo Petanca Klubbs Frisco Cup samlet henholdsvis 18 og 19 trippellag. 

I tråd med seksjonens nye rankingsystem ble det under Frisco Cup arrangert - og delt ut rankingpoeng - B-sluttspill. Grunnet spillesystemet monrad under Vårturneringen ble plasseringen gitt etter fem runder innledende.

Helgens Vika Vår er lisensfri, og dermed blir det en liten rankingpause frem mot Groruddalen Petanque Festival. Da vil derimot poengene ramle inn: Både lørdagens dobbel og søndagens singel har rankingstatus. Denne muligheten bør dere ikke gå glipp av!

Frem til da: La oss se på status etter tre avholdte rankingturneringer:

 

Spillerranking

Bastien Testaniere (25 poeng) vant for andre gang på rad i Vårturneringen og befestet dermed sin førsteplass på rankinglisten. På tredje forsøk måtte han derimot se seg slått ut av kampen om de gjeveste poengene allerede i innledende. Bastiens seier i B til tross: Den foreløpige førsteplassen innehas nå av far og sønn Bel-Lafkih (29 poeng) som seiret sammen med Bastien i Vårturneringen og seiret sammen med mor Gjengstø under Frisco Cup.

Familielaget endte på tredjeplass i Sesongpremieren, og disse poengene er nok til at Eli Gjengstø pr. dags dato er beste kvinne med sine 18 poeng. Charlotte Jayer (14 poeng) og Ranu Homniam (12 poeng) bekler de de neste to plassene på "kvinnetoppen".

Dette er forøvrig akkurat de samme seks personene som ble de seks beste totalt i rankingsesongen 2017!

Av mer nye navn på listen må vi fremheve Jan Erik Jensen fra Holmestrand. Med pallplasseringer i de to første turneringene har han til nå samlet 14 poeng. En imponerende start, uten tvil! Egil Olsen var vi spente på etter hans spill i Vestbyhallen i vinter. Han viser gode takter også utendørs og har tatt poeng i samtlige rankingturneringer så langt. 

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Ikke så overraskende kanskje, men Groruddalen Petanque Klubb holder stadig på klubbrankingens førsteplass. - Og det med god margin.

Holmestrand Petanqueklubb har nå klatret opp til andreplass, og takket være gode resultater i de to siste turneringene har OPC plassert seg på tredje. 

Totalt åtte klubber har så langt tatt rankingpoeng. Under Frisco Cup høstet tre Hølen-kvinner klubbens første poeng med sin kvartfinale i B. En spiller fra Stord sørget for at også Rogaland er representert på klubbrankingtabellen. Det ryktes om flere Stord-lag under GPK-festivalen, og uten å legge altfor mye press på vestlandske skuldre antar vi summen blir betraktelig høyere ved neste oppdatering.

(Se hele klubbrankingen)