Ranking 2018 #1

24.04.2018

Rankingsesongen 2018 er endelig i gang, noen uker forsinket. I strålende solskinn deltok 22 lag i årets første turnering.

Etter endringene seksjonsstyret har gjort på rankingsystemet før denne sesongen, skal det deles ut poeng både i A- og B-sluttspill, og i tillegg er det enda flere poeng å kjempe om, så her gjelder det å sette av helgene og delta!

 

Spillerranking

Charlotte Jayer, Bastien Testaniere og Jean Espic gikk helt til topps i helgens turnering, og får med seg 11 poeng hver. Det er godt nytt for klubbrankingen og Groruddalen Petanqueklubb, som Espic har gått til denne sesongen.

De slo Økern-trioen Roger Støa, Tom Johansen og Ronny Gudmundsen i finalen. Tidligere år ville en turneringsseier her gitt ni poeng til hver av vinnerne, men med det nye systemet er det ni til hver for andreplass med et slikt antall deltakerlag.

36 spillere fikk med seg poeng fra Frognerparken. De første til å vinne et B-sluttspill med rankingpoeng, var Marius Wang, Max Carlstrøm og Lars Storaker Bruu.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Seks klubber tok poeng i sesongpremieren. Flest av alle var det fjorårets vinnerklubb Groruddalen Petanqueklubb som fikk.

Hele 82 av 183 utdelte poeng havnet hos det som har vært landets beste klubb de siste sesongene. Økern Petanqueklubb tok 42 poeng, men Holmestrand tok 24.

(Se hele klubbrankingen)