Veteranlandskamper og Presisjonsskyting | Adelskalendere

12.12.2017

Petanque.no har oppdatert petanqueåret 2017 i tall og fakta. Det er mange tabeller og adelskalendere som skal holdes oppdatert etter endt sesong. Tidligere i vinter har vi presentert ajourførte adelskalendere for Norgesranking og Norgesmesterskap. I denne del har vi fokus på tabeller og adelskalendere for veteranlandslag og Presisjonsskyting.

Vi mener dette er en viktig del av dokumentasjonen av norsk petanque, men enda viktigere for oss er at vi vet mange der ute liker slik lystig lesning.Vi har etter beste evne prøvd å være nøyaktige, men det er alltid fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke om feil ber vi dere sende epost til petanque.no@gmail.com.


Adelskalender, veteranlandslag

2017 ble en aktiv sesong for våre veteranlandslag, med deltagelse i både Nations Veterans Cup og EM.

Etter sesongen ble det flere større endringer i adelskalenderen, og flere spilte sine første landskamper. Nye spillere som fikk registrert kamper var Johnny Skjørberg, Atle Andersen, Freddy Friberg og Rolf Hermansen.

Larry Young (78 kamper) ligger fortsatt på topp av adelskalenderen. Av store endringer kan vi nevne Odd-Reidar Gulbrandsen som klatret opp til 4. plass og Hans-Erik Røneid-Hansen som hoppet opp til 7. plass. Det er dog flere endringer.

Dette er den nyeste adelskalenderen vi har i vår petanquehistorie (fra 2004) og etter årets sesong har 30 spillere kommet med på listen. Vi anbefaler at du studer listen i fred og ro!

Se (Adelskalender, veteranlandslag)


Presisjonsskyting

For å bli regnet som offisielt resultat må presisjonsskyting finne sted i Norgesmesterskapet (ikke kvalifisering) eller internasjonale mesterskap som VM eller EM, samt at det må være dokumentert i de offisielle resultatlistene. Spiller må ha løst spillerlisens i Norge samme år som presisjonsskyting finner sted. Det differensieres for øvrig ikke ved lik poengsum som under selve konkurransen: Lik poengsum blir dermed samme plassering på denne listen.

Presisjonsskyting kom for første gang på programmet i NM i 2005., VM i 2000 var første gang i et internasjonal mesterskap.

Kun en spiller hadde gode nok resultater for å komme inn på listen denne sesongen: Gabriel G. Bel-Lafkih . Ikke nok med at han kom inn for første gang, men han hadde to gode resultater som begge kom inn på denne listen.

Vi legger merke til at man må oppnå hele 31 poeng for å komme inn på listen som teller de 30 beste poengsummer. Bland de 30 beste poengsummer finner vi 11 spillere der eneste kvinnelige spiller er Ranu Homniam.

Se (Adelskalender, presisjonsskyting)