Ranking 2017 #Gratulerer

03.10.2017

Siste rankingturnering for 2017-sesongen er over og utendørssesongen er offisielt omme. Under Vika Høst-turneringen skulle 90 poeng fordeles. Det har vært arrangert totalt 20 rankingstevner denne sesongen, og til sammen har det blitt kjempet om hele 2460 poeng.

Det er mange tema man kan ta opp etter en lang sesong, og noen av disse blir nevnt under. Vi anbefaler uansett at dere åpner vedleggene og studerer dem i fred og ro. Kanskje ser dere mer av interesse!

 

Spillerranking

Utrolig nok, selv i den tyvende rankingturneringen finner vi nye spillere  som tok sine første poeng: Faktisk hele 7 spillere!

Tre på topp: Benny Bel-Lafkih (1), Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (3) og Bastien Testaniere (2)

Til sammen tok fantastiske 153 spillere poeng denne sesongen. Topp 6 mottar reisestøtte på kr. 2.000 og er man blant Topp 15 havner man på den gjeve adelskalenderen.

Best av dem alle var Benny Bel-Lafkih med 133 poeng som vant tittelen Beste petanquespiller for utrolige 10. gang.

Denne gangen var det Bastien Testaniere som tok andreplass, 44 poeng bak Benny.

Topp 3 damer, alle blant topp 6: Eli Gjengstø (6), Ranu Homniam (5) og Charlotte Jayer (4)

Spesielt og ekstra gledelig denne sesongen var at jenter virkelig markerte seg i toppen av listen. Tenk, hele 3 jenter blant de 6 beste! - Og aller best: Charlotte Jayer med 70 poeng.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Under siste turnering ble Groruddalen Petanque Klubb på nytt beste klubb, faktisk for 12. gang i år. Med dette vant de klubbrankingen også sammenlagt med sine 735 poeng, for øvrig årets beste klubb for 6. gang.

Overraskende for noen, men gledelig for de fleste: Stord Petanqueklubb kapret 2. plassen for første gang i historien. På 3. plass denne sesongen kom Holmestrand Petanqueklubb med 316 poeng.

Hele 11 norske klubber tok poeng i sesongen 2017, i tillegg til 3 klubber fra det store utland.

(Se hele klubbrankingen)