Ranking 2017 #14

12.07.2017

De to siste turneringer  før sommeren er gjennomført og vi tar nå en liten petanquepause fra rankingstevner. Turneringene i Oslo og Son hadde deltagelse som gir 168 rankingpoeng til fordeling.

I toppen begynner enkelte spillere og klubber å markere seg slik at det skal mye til for at vinnere blir andre enn de som pr. dags dato er på topp. - Likevel, det kan fortsatt bli store forandringer i de 6 turneringer som arrangeres etter ferien.

 

Spillerranking

Selv om turneringene var den 13. og 14. rankingturnering for sesongen, var det hele 8 nye spillere som tok sine første poeng for året.

Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanque Klubb (GPK) fortsatte sin fremgang fra NM og var med på vinnerlaget i begge turneringene. Han leder nå klart med sine 112 poeng. Det er 54 poeng ned til Bastien Testaniere (GPK) som er nærmeste utfordrer. Sannsynligvis betyr dette at Benny nok en gang vinner spillerrankingen!

I kampen om de øvrige topplasseringer er det meget tett og her er ingen ting avklart. Vi legger ellers merke til at Rune Kristoffersen (GPK) klatret fra 18. plass til 7. plass. Det er også gledelig at 3 av våre fremste kvinnelige spillere tar sommerferie blant de 10 beste spillere.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

GPK ble klart beste klubb både i Oslo og Son og rykket med dette i fra ytterligere. Groruddølingene har nå et forsprang på hele 136 poeng ned til Stord Petanqueklubb. - Det skal nok mye til for at GPK ikke vinner klubbturneringen denne sesongen.

På sin side har Stord et forsprang på 147 poeng til Holmestrand Petanqueklubb, noe som betyr at Stord trolig blir nest beste klubb i 2017-sesongen. Om så har Stord tatt ytterligere et skritt fra å være en stor klubb med mange medlemmer til også å bli en kvalitetsklubb med mange gode spillere.

Ellers: En klubb tok sine første poeng i Son, og med det er nå 11 norske klubber som har tatt poeng denne sesongen.

(Se hele klubbrankingen)