Ranking 2017# etter nm

03.07.2017

Under Norgesmesterskapet ble det delt ut rankingpoeng i fire klasser. I to av disse klassene, Singel og Trippel, ble det delt ut maksimalt med poeng. Det var dermed historisk god deltagelse i årets NM, og hele 816 poeng skulle fordeles både blant klubber og spillere. Det ble ikke overraskende flere store forandringer på tabellene etter NM. Noen klare tendenser ser vi, allerede etter halvspilt sesong.

 

Spillerranking

24 spillere tok sine første poeng i mesterskapet og det er nå 155 spillere som har tatt poeng til nå i denne sesongen.

Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanque Klubb (GPK) markerte seg voldsomt under NM og ble klart den som skaffet seg flest poeng: hele 52 poeng! Med dette rykket han fra i toppen og leder udiskutabelt rankingen, med 41 poeng til Charlotte Jayer (GPK) på nest beste plass.

Bak 2. plassen er det tett mellom spillerne og her blir det forandringer i de stevner som gjenstår. Johnny Skjørberg fra Holmestrand Petanqueklubb hadde et meget bra mesterskap og kapret hele 37 poeng. Med dette hoppet han opp fra 37. plass til 4. plass!

Mange sanket godt med poeng under NM og klatret kraftig på rankinglisten, det er bare å åpne PDF-dokument i lenken under og studere i ro og fred. Der vil dere se at blant de 10 beste er det landslagspillere både for kvinner og menn, spillere som har nådd veteranalder og attpåtil en juniorspiller. Disse ti representerer 5 ulike klubber både fra øst og vest. Her er det mange små og store poeng, både på den ene og andre måten!

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Beste klubb i NM ble GPK som sanket hele 201 poeng. Med det rykket groruddølingene opp på 1. plass, med totalt 432 poeng.

Selv om medaljefangsten til Stord Petanqueklubb ikke var som forventet, sanket de bra med poeng og stoppet opp i NM med 114 poeng. Dette er bare 30 poeng bak lederklubben. Det vi med rimelig sikkerhet kan slå fast er at kampen om å bli beste klubb totalt i sesongen 2017 blir mellom Stord og Groruddalen.

Vertene selv, Holmestrand Petanqueklubb, hadde et godt mesterskap og ble nest beste klubb i NM med sine 161 poeng. Med dette bykset klubben opp fra 7. plass til 3. plass.

Om dere ser nøye på rankinglisten ser dere at det faktisk var 5 klubber som sanket mer enn 100 poeng under NM. Det er også flere andre forandringer i listen:

(Se hele klubbrankingen)