Høydepunktet nærmer seg

23.05.2017

Det er det de aller fleste jobber opp mot og gleder oss mest til: Norgesmesterskapet i Petanque er årets store høydepunkt, som det skal og bør være. Det er lite om noe som gir oss mer sommerfugler i magen, ingenting vi gru-gleder oss mer til. Fire lange, krevende, spennende og uhyre morsomme dager hvor hele det norske miljøet er samlet.

Nå er det bare en eneste måned igjen til PetanqueNorge er samlet til spill, kniving og godt samvær på Hvitstein stadion i Holmestrand. Fristen for å melde seg på (via klubben man er medlem i) er satt til 1. juni kl. 23.59, og har du ikke lag enda, begynner det virkelig å haste.

Haste gjør det også for å prikke inn formen, og er den ikke stigende i skrivende stund skal det ikke stå på mulighetene. Fem rankingturneringer er allerede gjennomført, og til helgen møtes (pr. dags dato) vanvittige 48 dobbeltlag og respektable 26 trippellag på Stord. Enda kan det bli flere! Arrangørklubbens mobilisering fortjener stor applaus. - For øvrig kan de takke seg selv: Stord Petanqueklubb har imponert med sine arrangementer i de to foregående årene. Det lønner seg å gjøre det lille ekstra, folk kommer tilbake år etter år, og ryktet sprer seg.

To landslagskvalifiseringshelger er gjennomført og snart skal også veteranene gjøre opp seg imellom. Samtidig, 10. - 11. juni, arrangeres Holmestrand Open. - En unik og verdifull anledning til å teste NM-banen, to uker før årets høydepunkt.

Og så dere, må dere IKKE gå glipp av Økern 2-dagers! Rankingturneringen som går over to dager er satt til helgen før NM, og om ikke denne generalprøven er verdt å prioritere, da skjønner vi ingenting. Her er det duket for virkelig gode oppgjør, hvor spillere er ekstra godt skjerpet.

I år legger Økern sin turnering utenfor Oslos bygrenser, nærmere bestemt Slattum i Nittedal kommune. Oppsettet gir seks kamper lørdag og tre kamper på søndag, samt sluttspill. Spillergebyret på 200 kroner inkluderer lunsj, så her får man mye for pengene.

Spørsmål? Kontakt Ronny Gudmundsen, se kontaktinfo over eller i Terminlisten.

Redaksjonen håper på god deltakelse i gjenværende turneringer før NM, og at vi kan toppe antallene ytterligere 22. - 25. juni i Holmestrand. Vi gleder oss stort!

 

______________________________________________________________

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no