Ranking 2017 #2

24.04.2017

Med to gjennomførte rankingturneringer er den hjemlige serien godt i gang. Til sammen 198 rankingpoeng er med dette fordelt.

- Og for en start det har vært for tidens Norges største petanqueklubb! For første gang i vår petanquehistorie leder en klubb fra Vestlandet både spillerrankingen og klubbrankingen. Ikke en gang Elf Aquitaine-gutta i Stavanger på slutten av 80-tallet dominerte slik. Dette er virkelig en gledelig liste. Nå tror vi nok ikke at dette er resultatet ved sesongslutt, men allerede etter to stevner har Stord Petanqueklubb mer en halvparten av poengene man fikk sist sesong.

 

Spillerranking

Det er hele 56 spillere som har poeng etter to stevner, og på topp troner Stord-duoen Odd Kvarme og Tore Blokkhus. Gøy er det også at våre venner fra Saddle Inn Petanque ligger på plassene bak.

Det som også er noe uvanlig etter to turneringer er at spillere som har dominert toppen av listen de senere år så lang er fraværende i sammendraget. Nå tror vi nok at mye blir forandret, men Stord får nyte «karamellen» så lenge det varer.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

To turneringer og hele 9 klubber har tatt poeng, med Stord Petanque i klar ledelse. Stedet som hadde kjente attraksjoner som gullgruvene på Lykling, øysamfunnet Espevær med Baadehuset, kabelferge, Hummerparken og UFO-ring har nå også fått en petanqueklubb som leder Norgesrankingen. Hele 80 poeng har Stord klart å samle inn!

Til sammenligning har beste østlandsklubb, Follo Petanca Klubb, etter to turneringer kun 36 poeng.

(Se hele klubbrankingen)