Til minne om Grethe Johansen

29.11.2016

Grethe Johansen døde brått og uventet torsdag 24. november, bare 58 år gammel. Det var en både uvirkelig og svært trist beskjed å motta sist fredag morgen.

Grethe har vært en kjent og kjær skikkelse i det norske petanquemiljøet i over 25 år. Hun ble introdusert for sporten gjennom sin datter Ellen, som allerede var ivrig deltaker i Johnny Borrebæks juniorgruppe.  I Økern Petanque Club ble hele familien Johansen raskt en viktig faktor, så vel sportslig som organisatorisk og Økern forble alltid klubben i Grethes hjerte.

Grethe har hatt mange verv og oppgaver i norsk petanque. Etter å ha sittet som medlem i forbundsstyret i flere år på nittitallet ble hun valgt til vår første kvinnelige president på årsmøtet i Norges Petanqueforbund 12. februar 2000.  I sin tid som president, en periode på seks år, var Grethe primus motor for gjennomføringen av flere internasjonale arrangementer i Norge.  Grethe har senere også sittet som styremedlem i seksjonsstyret, og hun ønsket oss alle velkommen til årets NM i Tønsberg.

Vi minnes Grethe som en av våre fremste kvinnelige spillere, - selv med sin administrative innsats vant hun 11 NM-medaljer, hvorav 6 gullmedaljer. Hun hevdet seg også på landslaget og spilte hele 43 landskamper.

Som president fulgte Grethe landslagstropper til ulike internasjonale mesterskap i flere verdensdeler, alltid like ivrig og alltid medbringende det norske flagget for å heie fra tribunen. Hun reiste også med det norske damelandslaget som myndig, støttende og oppmuntrende coach, både i VM og EM-sammenhenger. 

Grethe ofret mye tid og la sin sjel i arbeidet for juniorspillerne våre, både i Norge og i forhold til nordisk forbrødring. Her ble hun også godt støttet av sin ektefelle Erik, som i flere år var engasjert som juniortrener. 

Grethe ofret mye for at andre skulle lykkes i den idretten hun var så glad i. Hun var alltid opptatt av at alle skulle ha det bra og tok seg godt av ferske fjes i miljøet.

Grethe gjorde alt i beste mening og hadde en sterk rettferdighetssans. Grethe var et varmt og omsorgsfullt menneske, alltid med et smil på lur. Døren til sitt hjem holdt hun alltid åpen – mye petanque og verdensproblemer for øvrig har blitt diskutert i familien Johansens stue i Økernveien, og mange er de petanquespillere som har fått innlosjering i kjellerstuen på samme adresse.

Norsk petanque har mye å takke Grethe for!

I dag sitter vi tilbake med en stor sorg, men med mange gode og kjære minner.

Våre varmeste tanker og dypeste medfølelse går til Erik og Ellen med familie, som torsdag mistet sin kjære livsledsager, sin inderlig gode og omsorgsfulle mamma, mormor og svigermor.

 

Signe Hovind, seksjonsleder