Helgens landslagskvalifisering

10.11.2016

Som tidligere meldt arrangeres 12. og 13. november første runde av landslagskvalifisering for herrer. 10 lag deltar og 6 går videre til andre og avsluttende runde 14. og 15. januar. Sistnevnte helg skal også damene ha egen kvalifisering, men her stiller kun tre lag.

Og anledningen? Singel-VM, Herre-VM, Dame-VM og Mix-VM. Alt sammen på en gang. Stedet er Gent i Belgia, tidspunktet er påsken kommende år. Norge stiller med fire spillere: To herrer og to damer.

Til helgen får vi et viktig pekepinn i hvilke herrer vi kan forvente spille med det norske flagg på brystet. 

Kvalifiseringen spilles i Vestbyhallen begge dager, begge helger. Spillestart er kl. 10.00 og deltakerne må ha registrert seg samt betalt før dette. Fem runder spilles lørdag og de fire resterende på søndag. - Skuelystne er velkomne!

Kampene spilles fra 0 til 13 og vi opererer ikke med tidsbegrensning. Alle runder starter forøvrig samtidig.

De seks beste går som nevnt videre til helg nummer 2. Disse tar med seg resultatene i de innbyrdes kampene. Underveis i helg 2 skal lagene møte hverandre to ganger, altså totalt tre ganger.

- Så får vi omsider svaret: Hvem som er Norges bester dobbellag for herrer.

--- --- --- ---

 

Hvem går til topps?

I forkant av NM stiftet vi bekjentskap med Lasse og Kjell, to forståsegpåere som viste seg å treffe nesten skremmende godt i sine spådommer. Kanskje feirer de enda, for vi måtte lete etter andre synsere i dette tilfellet. Disse har vår enda ukjente venn troen på:

 

Favoritten

 

Bastien Testaniere og Youssef Taoubane: I våre øyne kvalets aller største favoritter. Bastien er blitt meget stødig i legging og Youssef har nettopp kommet hjem fra landslagsoppdrag hvor han viste stort spill i Singel-EM. I desember er det også Bastiens tur, den gang i VM. Vi vet hva de kan, og vi vet også at de med letthet kan bytte oppgaver underveis, om det skulle være nødvendig.

 

Utfordrerne

 

Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih: Det gamle superparet har i denne forsamlingen enorm erfaring fra landslag og store mesterskap, både sammen og hver for seg. Slik har de også lært seg å takle press og stå stødige i motgang. – Om den noen gang kommer. Om ikke favoritt, Ole spiller kanskje litt for sjeldent, så i det minste en soleklar utfordrer!

Marius Wang og Hubert Paillac: OPC-duoen er klare for VM i Madagascar, og de er begge etter sigende svært sugne på landslagsspill også neste år. Duoen er kjent for deres meget offensive spillestil. Det er udiskutabelt underholdende å se på, og trolig også frustrerende for motstanderne som risikerer mange poengbyks i Marius og Huberts favør. Kan det holde helt til topps?

 

Se også opp for

 

Kjell Rune Karlsen og Ståle Baksetersveen: Det er ikke for ingenting at Ståle fikk masse rosende ord for sin innsats under Veteran-EM. Ros vanket det også mye av etter den internasjonale veteranturneringen i Danmark tidligere i år. Og det er ikke for ingenting at Kjell Rune Karlsen har oppnådd meritter som NM-gull i singel og trippel – opptil flere ganger. Det begynner å bli mange kongepokaler å pusse for disse to. Umiddelbar nærhet til Peter Pan-hallen gir også mange treningstimer gjennom høst og vinter. Se opp for disse!

 

Skjær-i-sjøen-lagene (alfabetisk rekkefølge)

 

Atle Andersen og Odd Porsmyr: Frederikstadkællane kan fort bli en real utfordring for de på papiret sterkere motstandere. Herrene er samspilte, og sitter spillet blir de farlige. Kanskje særlig på grunn av Atles uomtvistelige evne til å sette enhver motstander ut av fatning, publikum gleder seg allerede!

Birger O.  Hansen og Geir Høistad: Sist sett under EM for Veteraner, hvor de sammen med sine makkere førte Norge helt til femteplass. Dessuten kan Birger denne sesongen skilte med NM-gull i Superveteran og NM-sølv i Singel. Dette er et lag som har klar oppgavefordeling, men vi lot oss virkelig imponere av spillet i Monaco og blir ikke overrasket om de greier avansement til helg nr. 2. – Og så har de en klar fordel: Egen hall å trene i, jevnt og trutt.

Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg: Husker dere skribleriet om NM-medaljer og kongepokaler lenger oppe. Vel, her er enda to gull- og pokalgrossister. Egentlig sier det det meste som er å si. Noe annet som er å si er hvor utrolig samspilte disse to er. Dessuten kan det nesten bli for hyggelig å spille mot dette laget, hvor man risikerer å miste fokus. Motstandere: Mental trening. Nå!

Gildas Mevel og Jean Jaques Razaka: Pass på føttene folkens, Gildas knallharde skudd gjør vondt! Som en av de kanskje ivrigste spillerne i landet til å trene, har Gildas lagt ned mang en time på grusen dette året. Enda har det ikke gått lang nok tid til at formen har rukket å dale, og med en VM-klar Jean Jaques som makker kan de få mang en motstander til å snuble.

Lars Storaker Bruu og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih: Kvalets yngste på 15 år har fått med seg en tidligere superjunior. Om Lars får bort rusten fra sine leggekuler og Gabriel kommer inn i skytesonen kan de skremme bort litt av hvert av motstand. – Skjønt, svakheten blir alderen. Med mindre erfaring enn øvrige spillere kan det bli litt for stort press, selv om Lars er den ideelle makker for å roe eventuelle nerver.

Ronny Gudmundsen og Roger Støa: Det er lenge siden vi har sett Ronny i aksjon på banen, og er spente på hva det vil gjøre med hans spill. Kommer han inn i sonen fort nok? Sammen vil de uansett kjøpe seg nok tid til å få i gang skytingen: Hans makker Roger, Stødige Støa, er som kjent kapabel til å slite ut enhver skytter med sine legg inntil gris.