EM 2016 | Best av de eldste

14.10.2016

Til uken skal et rent Holmestrandlag ikle seg landslagstrøyer og representere sitt fedreland i Europamesterskapet for Veteraner +55. Mange måneder er gått siden Geir Høistad, Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger O. Hansen vant den norske kvalifiseringen på Nedre Gausen, og nå, endelig, skjer det.

Les også: Kvalifisering til EM Veteran

Siden den gang har det både blitt NM-medaljer og fjerdespiller: Med seg har de fått klubbkamerat Ståle Baksetersveen, som med sin mesterskapserfaring og skuddsikkerhet styrker laget ytterligere.

Les også: NM 2016 | Norgesmestere V65, NM 2016 | Singel

Ståle spilte for øvrig også under Danmarks veteranturnering for innbudte lag i september, hvor Norge stilte to lag. Det kvalifiserte landslaget var Norges førstelag. De to lagene greide sammen å spille oss frem til tredjeplass, litt av en debut for våre tre debutanter!

Les også: Norges veteraner tredje best

Disse deltar: Andorra, Bulgaria, Danmark, England, Estland, Finland, Jersey, Latvia, Luxenburg, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Russland, San Marino, Skottland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, Ungarn, Wales og Østerrike

Se også: Live streaming

De første grisene kastes tirsdag 18. oktober kl. 15.30. På mesterskapets første spilledag kjøres tre runder sveitsisk system, denne formen for monrad som i de siste års EM og VM er blitt mer regel enn unntak. Innledende avsluttes dagen etter med to nye runder. Disse fem kampene spilles alle med tidsbegrensning på 1 time og 1 kvarter pluss 2 grisekast. Kl. 14.30 skal det i følge programmet være klart for sluttspill både i EM og i Nasjonscupen, hvor utslåtte landslag får konkurrere videre. Begge åttendelsfinaler spilles i tre- eller firelagspuljer hvor de to lagene med to seire går videre til kvartfinale. Denne spilles torsdag kl. 08.30. Semifinale følger etter dette, og så, den store avslutningen: Finale både i EM og Nasjonscup kl. 15.30.

Vi gleder oss til å følge Geir, Odd-Reidar, Birger og Ståle under mesterskapet og ønsker våre herrer både hell i spill og en opplevelse som overgår deres drømmer. Heia Norge!

 

 

______________________________________________________________ 

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no