Klare for Herre-VM

03.10.2016

Kun ett lag meldte sin interesse for årets Herre-VM. Kvalifisering ble derfor overflødig, men seksjonsstyret har godkjent laget som Norges landslag. Her er herrene som skal representere vårt land under Verdensmesterskapet 2016:

Hubert Paillac, Marius Wang, Bastien Testaniere og Jean Jaques Razaka er alle fra Oslo Petanque Club (OPC) og har spilt sammen fra tid til annen over flere år.

Hubert Paillac har verdifull petanqueerfaring fra sin oppvekst i Frankrike og har bodd i Norge i seks år. Etter noen års pause kom han meget gledelig tilbake til norsk grus og kom helt til finalen i NM Åpen Dobbel sammen med sin makker Marius Wang. 

Marius Wang debuterte med norsk landslagstrøye under EM i Bulgaria i fjor, en erfaring som defintivt ga mersmak. Med petanque som lidenskap er han blant de norske spillere som reiser mest mulig utenlands, også til turneringer som gir en annerledes erfaring. Spør ham, så forteller han gjerne.

Bastien Testaniere tok i likhet med de to vi allerede har nevnt også medalje under årets NM. For hans del ble det av gjeveste valør, dette i Mix Dobbel sammen med sin samboer Charlotte. Som halvt fransk har også han blitt foret med petanque helt fra barnsbein av, og få trener mer iherdig enn Bastien. Dette har definitivt gitt resultater.

Jean Jaques Razaka er blant Petanque-Norges mest markante skikkelser gjennom tidene. Han har vært med helt fra starten av, og har en rekke NM-medaljer og landskamper på merittlisten. Faktisk har han spilt hele 143 landskamper på seniornivå, i tillegg til en drøy håndfull veteranlandskamper. Nå kan han pynte på statistikken, attpåtil på hjemmebane!

Les også: Styret informerer | VM-kval for herrer

Nå gjenstår kun faktisk avholdelse av mesterskapet. Vårt landslag må til tross for kort tid, forsøke å innstille seg så godt det lar seg gjøre og benytte ukene fremover til å spille mest mulig sammen.

Lykke til!