Ungdomsrekruttering i Saltdal

23.09.2016

Saltdal Petanqueklubb ønsker å få med ungdomsskoleelever til å spille petanque, og torsdag 15. september stilte klubben kvinne- og mannsterke opp. Anledningen var Rognan Ungdomsskoles aktivitetsdag.

La dere gjerne inspirere! Klubbens leder Nils Ramskjell forteller: 

Elevene var innom 9 poster og dermed var de delt i 9 grupper med gruppestørrelse 10-13. En av postene var petanque.

Elevene ble kort informert om idretten og klubben av leder Nils og etter en kort demonstrasjon av Jan Ole og Torhild  ble de delt inn i lag og grupper på tre baner. Tiden på hver post var 15 minutter – noe vi så ble for kort tid. Dette har vi i etter tid drøftet med skolen med tanke på vår deltakelse på lignende arrangement senere – en halv time vil bli brukbart.

Vi som deltok fra Saltdal Petanqueklubb syntes det var veldig hyggelig å bli kjent med så mange kjekke ungdommer som oppførte seg veldig bra og tok petanquespillet på alvor. Tilbakemelding fra ledelsen og lærerne på Rognan Ungdomsskole er så langt veldig positive. Vi ble enige om at klubben kunne ta en og annen vikartime i gym med aktiviteten petanque.  

Vi skal lage et veggoppslag til elevene på skolen- litt om klubben og våre treningstider. Dette arbeidet mot ungdomsskolen og kanskje etter hvert mot videregående skole skal vi vurdere grundigere og satse mer på til våren. Vi jobber med å lage en ungdomsavdeling i klubben. Vi er nå 25 betalte medlemmer. Fem av disse holder til i Bodø og er «ungdommer» i alderen rundt 40 år.

Takk for innsatsen til dere som hjalp til med aktivitetsdagen!

 

Les også: Petanque.nos tips til rekruttering