Ranking 2016.4

19.04.2016

Fjerde turnering er over og den samlet 26 lag. Endelig en turnering som samlet brukbart med spillere! 26 lag i trippel betyr hele 162 poeng til fordeling. Dette er faktisk like mange poeng som er fordelt på de tre foregående rankingturneringer denne sesongen.

Mange nye spillere tok sine første poeng for sesongen, og flere nye klubber kom inn på rankinglisten for klubber. Og husk: Allerede på lørdag er det ny mulighet for å sanke poeng.

Spillerranking

Hele 30 nye spillere tok sine første rankingpoeng for sesongen. Dette medfører etter fire konkurranser at 58 spillere har tatt poeng. Ikke uventet ligger Benny Bel-Lafkih (GPK) i toppen med sine 20 poeng. Andreplassen er delt mellom tre OPC-spillere: Simohamed Menzhi, Youssef Taoubane og Marius Wang. Disse ligger kun to poeng etter Benny.

I vår oppsummering etter rankingturneringer trekker vi fra tid til annen frem enkeltspillere. Denne gangen fanger vi opp at en av veteranene fra Follo Petanca Klubb, Per Klevenberg, tok sine første poeng for sesongen.

Herr Klevenberg er en av veteranene i denne ærverdige, norske petanqueinstitusjonen. Per har representert Norge 23 ganger, og vi må hele 31 år tilbake i tid, til 1985, der han debuterte under Nordisk Mesterskap. Vi ønsker Per lykke til i 2016-sesongen og håper det blir mange poeng og gode opplevelser utover i sesongen.

(Se hele tabellen)

Klubbranking

4 nye klubber tok sine første poeng for sesongen, og det betyr at til nå har 8 norske og 2 svenske klubber på rankinglisten. Dette begynner å ligne på noe, men fortsatt savner vi flere tradisjonsrike norske klubber på denne listen.

Beste klubb i Sesongpremieren utendørs ble Groruddalen Petanque Klubb (GPK) med 48 poeng, kun ett fattig poeng foran Oslo Petanque Club (OPC). Sammenlagt er det den samme rekkefølge, og der skiller det også bare ett poeng: GPK med 103 poeng og OPC med 102 poeng.