Rankingsesongen 2016

26.01.2016

Rankingsesongen 2016 er allerede i gang. Med kun 13 lag i første turnering virker det som sesongen startet like overaskende på spillerne som på petanque.no sin statistikk- og resultatavdeling. Like fullt, her er første rankingtabell for sesongen.

13 lag betyr fordeling av 54 poeng. Etter kun en turnering er det for tidlig å trekke noen som helst form for konklusjon. Vi blir uansett ikke overasket om det blir tett i toppen både i spiller- og klubbrankingen. Sistnevnte er nok mere åpen i år enn den har vært på mange år, og vi tror at de senere års suverene vinner av rankingen, Benny Bel-Lafkih, kan bli utfordret av flere.

Spillerranking

Det er tre spillere som naturlig nok ligger på toppen etter første turnering: Simohamed Menzhi (OPC), Bastien Testaniere (OPC) og Youssef Taoubane (GPK).

Skal vi trekke noe frem fra denne turneringen er det naturlig å nevne den sovende kjempe: Erik Johansen (bildet: Sittende på venstre side) har kommet seg inn på rankinglistene på nytt. For de som ikke er så godt kjent med hans bragder på petanquebanen, kan vi kort nevne at han 8 ganger har kommet blant de 15 beste på rankinglisten sammenlagt. En 2 plass er hans beste plassering på adelskalenderen. Han har 6 gull og 5 sølv og bronse fra norgesmesterskap og hele 183 seniorlandskamper for Norge.

(Se tabell)

Klubbranking

Kun tre klubber tok poeng i den første turneringen, og det var så godt som dødt løp mellom dem. Vi legger også merke til at det kun var klubber fra hovedstaden som tok poeng. Dette endrer seg nok utover i sesongen, men vi blir ikke overasket om vinneren av klubbrankingen er å finne blant nettopp de som tok poeng i sesongens første rankingstevne.

(Se tabell)

 

Og vi minner om...

Årets petanquespiller vil motta en vandrepokal, samt en miniatyrpokal. Vandrepokalen vinnes til odel og eie etter tre napp. Ved likt antall poeng kåres vinneren etter følgende kriterier, beregningen fortsetter til man oppnår en forskjell mellom ”kandidatene”:

  • - flest oppnådde poeng i turneringer med over 45 lag, og evt.
  • - flest oppnådde poeng i turneringer med over 35 lag, og evt.
  • - flest oppnådde poeng i turneringer med over 25 lag, og evt.
  • - flest oppnådde poeng i turneringer med over 15 lag, og evt.
  • - flest poeng oppnådd i NM totalt, og evt.
  • - flest antall seire totalt sett, og evt.
  • - flest antall 2. plasser totalt sett

De seks spillerne øverst på tabellen vil bli innvilget reisestøtte for inntil 2.000 kroner fra seksjonen. Nytt av året er premiering også av de tre beste damespillerne. Turnering velges av spillerne selv.

Det blir tradisjonen tro også i 2016 en egen klubbranking. Vi håper derfor flest mulig av den enkelte klubbs medlemmer stiller til start i turneringene. Det er satt opp premie, stor kr. 5.000 til beste klubb. Styret i vinnerklubben skal bruke premien til drift av klubben, herunder arrangement og/eller annet som kommer klubbens medlemmer til gode.