Styret informerer: Landslag

17.11.2015

Landslag 2015 er historie

Landslag 2016 gir nye muligheter

Landslagssamlinger, Singel-VM, EM for herrer og VM for damer 2015 er et tilbakelagt stadium med både opp- og nedturer i løpet av mesterskapene. Spillerne som representerte Norge under disse mesterskapene kan være stolte, de representerte Norge på en flott måte i møte med andre petanquenasjoner, selv om man rent spillemessig kanskje ikke alltid greide å hente fram det beste. Takk for at dere ga oss mye bra spill og mange spennende kamper å følge!

I seksjonsstyremøtet lørdag 14. november var det tid for evaluering av årets landslagssesong og planlegging for sesongen 2016.  Kort oppsummert, med hovedvekt på de begrensede økonomiske rammer vi må forholde oss til, ser vi oss nødt til å avslutte landslagssamarbeidet med Jack Schillemans. Et sterkt ønske fra spillerne om blant annet hyppige samlinger og nærmere oppfølging ser vi, i forhold til vår økonomiske virkelighet, ikke som gjennomførbart med en landslagscoach bosatt i Nederland.

Les Jacks (brev til spillere og hele det norske miljøet).

Vi vil benytte anledningen til å takke Jack for godt samarbeide og for hans innsats for de norske landslagsspillerne gjennom en femårsperiode. Han har i disse årene lagt ned et stort arbeide til det beste for våre landslag. Vi vil kunne ta med oss hans mange gode innspill og erfaringer videre i landslagsarbeidet. Tusen takk til Jack Schillemans!

Seksjonsstyret håper og tror at vi skal få til et fruktbart landslagsarbeid ved hjelp av mer lokale krefter, nærmere bestemt en egen landslagskomité for oppfølging og uttak av, i første omgang damelandslag til EM 2016.

Det norske herrelandslaget oppnådde dessverre ikke kvalifisert VM-plass for 2016 under årets EM, men vi står på 1. ventelisteplass fra Europa. Dette i hvert fall så lenge det ikke blir foretatt endringer i antall deltakernasjoner i VM for herrer 2016.

Mulighetene for norsk deltakelse vil derfor absolutt være tilstede og avhengig av hvor nært mesterskapet en slik innbydelse eventuelt mottas, vil et uttak av et herrelandslag også kunne bli aktuelt.

Dette til foreløpig orientering. Styret vil invitere til debatt om landslagsuttak/coach for 2017 og utover på klubbledersamling lørdag 13. februar 2016.