OBA informerer: Petanquehall i Oslo

02.10.2015

UTSATT MØTE: Oslo Bouledrome Alliance (OBA) er i avsluttende kontraktsforhandlinger om petanquehall i Oslo.

---

Melding 9. oktober: Møtet i regi av Oslo Boule Alliace neste uke er utsatt grunnet at forhandlingene med HSIL enda ikke er vel i havn. Dette skyldes ikke økonomi, men støvproblematikk. OBA er likevel optimistiske og vil komme tilbake med ny informasjon så snart det lar seg gjøre.

---

OBA ble dannet 01.10.2012 med en eneste hensikt – å skaffe til veie et egnet sted for innendørs petanquespill i Oslo. OBA vurderer at innendørshall er avgjørende for idretten. Mye arbeid er gjort i samme henseende de siste 30 år.

Da OBA ble stiftet var det viktig at alle Osloklubbene var representert i styret. Pr. dags dato er klubbene OPC, Økern og Groruddalen representert med spillere/petanqueentusiaster. Sinsen var veldig positive, men hadde ikke anledning til å delta i det daglige arbeidet til OBA. Østenfjeldske – klubben med alle de morsomme påfunn som mange sikkert husker, fra oransje luer til «fjols til fjells» - var vi ikke bevisst eksisterte på daværende tidspunkt. Siste hyggelige tilvekst til petanquesporten, Ammerud, var ikke en aktuell klubb i 2012.

OBA har jobbet ganske jevnt og godt gjennom disse årene. Vi har gjort oss mange erfaringer som  har gitt grunnlag for vårt videre arbeid. Mest nedslående erfaring har jo vært at det har vist seg vanskelig å få et egnet spillested i Oslo – med stor nok plass og høyt nok under taket. Mest kjent er kanskje OBA for erfaringene som ble gjort i Sinsenhallen. Alliancen avholdt flere turneringer med stort oppmøte gjennom et par sesonger. Stolte er vi av å ha arrangert Norges første innendørs rankingstevne. Kvalifisering til Europacupen for klubber ble også et år arrangert av OBA. Selv om det var dyrt med Sinsenhallen klarte OBA å samle seg noen kroner som har vært gode å ha i prosessen vider.

MEN NÅ, EN GLEDELIG NYHET TIL ALLE PETANQUEVENNER

- Nå er vi der at det har manifestert seg en mulighet for en hall i Oslo.

Stedet er i Jordans gamle lokaler i Håvard Marthinsen vei på Rommen. Her planlegges det et «Idrettens hus» - Nordbyen – i regi av Høybråten og Stovner idrettslag (HSIL).  Planen er at det skal skapes et aktivitetshus som bygger på bærebjelkene – Idrett, Helse og Kultur. Lokalitetene er ganske enorme – vi snakker om store arealer og det er planlagt mye artig og variert aktivitet. Og de ønsker oss, petanquesporten, velkommen. Vi kan – om vi vil – etablere oss på et område på 600kvm – med en lettere svimlende takhøyde. Du løfter ikke i taket her.

En god dialog med HSIL har ført oss nær en stor mulighet. OBA er i avsluttende forhandlinger med HSIL. Vi har tidligere i dag 2.oktober sendt ut invitasjon til de seks klubbene i Oslo pluss Norges Fleridrettsforbund – Seksjon Petanque - om et møte 13. oktober. Her vil hallen bli presentert, med fokus på etablering og drift. Helt avgjørende i møtet med klubbene, er at klubbene tar i mot ballen – representert ved hallen.

Osloklubbene har samlet 102 lisenser og vesentlig flere medlemmer som gleder seg med petanque, pluss at det ligger et stort potensial der ute i hovedstaden. Det er dette miljøet som må drifte hallen videre. Dette prosjektet er avhengig av en tilknytning og forankring til Oslos petanqueklubber. Petanqueklubbene må ta stilling til om det er noe de ønsker å gå for eller ikke. I møtet med klubbene vil OBA presentere og overlevere alle sine tanker på en konkret og oversiktlig måte. OBA har hele veien vært i god dialog med Norges Fleridrettssforbund – Seksjon Petanque – som er en avgjørende bidragsyter for etablering og aktivitet. Det er jo som mye annet her i livet økonomi mye faller ned til – også her. Og den viktigste økonomiske kilden for trygg drift er aktivitet.

Toget står på stasjonen, det er nå det gjelder å komme seg på. Forhåpentligvis faller alt raskt på plass, slik at oppstart kan skje allerede 1. november.

 

På vegne av OBA, Lars Bentsborg