Oppdaterte rankingtabeller

11.05.2015

Rankingturneringen i Østfold er vel i havn: 22 lag og 90 poeng har blitt fordelt. Nå blir det noen ukers pause i hjemlige turneringer, og neste turnering finner ikke sted før vi samles til Stords debut som arrangør for rankingturneringer. Det er bare å mobilisere og bestille billetter til Stord!

(Bildet: Atle Smeby for _noen_ år siden)

Som dere ser av listen både for klubber og spillere er det tett i toppen.

Spillerranking

Sju (7) spillere kapret sine første rankingpoeng i Fredrikstad.  Etter turneringen tok Benny Bel-Lafkih (GPK) tilbake ledelsen på rankinglisten med sine 27 poeng. Bel-Lafkih er ikke ukjent med å ligge på topp i denne listen: hele syv ganger har han vunnet. Benny Bel-Lafkih leder bare med ett fattig poeng foran Larry Young (ØPC) med 26 poeng.

Med sin seier sammen med sitt lag rykket Eli Gjengstø opp til og være beste kvinnelige spiller: 12. plass på listen og 10 poeng. Våre kvinnelige spillere har ikke hatt noen god start på sesongen, faktisk er det kun 5 kvinner som har tatt poeng av totalt 72 spillere. Av de 432 rankingpoeng som er delt ut etter fire turneringer, har kvinnelige spillere bare tatt 20 poeng. Dette er langt under det som er normalt, men dette kan fort endres.

En ekstra oppmerksomhet etter turneringen i Fredrikstad gir vi til Atle Smeby som har tatt poeng i samtlige turneringer i år. Kun tre spillere har greid dette. Atle finner vi på 6. plass med 16 poeng.

(Se hele spillerrankingen)

Klubbranking

En eneste turnering var nok til å skape ny spenning mellom flere klubber. For første gang i årets sesong ble Groruddalen Petanque Klubb beste klubb i en turnering. GPK klatret med dette opp på andreplass sammenlagt med totalt 93 poeng.

Oslo Petanque Club leder fortsatt med sine 109 poeng, men i Fredrikstad ble det bare to fattige poeng til OPC. Økern Petanque Club hadde ikke akkurat mobilisert sine medlemmer til spill i Fredrikstad og resultatet av en eneste spiller ble fattige ett poeng. ØPC har nå 92 poeng  og ligger på tredjeplass.

Vi legger også merke til at Follo Petanca Klubb har kapret bra med poeng i de to siste turneringer, og FPK nærmer seg med dette toppen. Det var ellers to nye klubber som tok sine første poeng for sesongen under Glommaturneringen.

(Se hele klubbrankingen)