EM Singel/Dobbel Mix 2022 | På vei til Nederland

06.07.2022

I kvinnenes kvalifisering innfridde favorittene, mens i herreklassen seiret duoen som på mange måter har gjort mest for å lykkes. Vårt nye landslag til neste ukes Europamesterskap i Singel/Dobbel/Mix er Charlotte Jayer og Ranu Homniam, Marius Wang og Max Carlström.

Og med å ha gjort mest for å lykkes mener vi Max Carlström, født og oppvokst i Sverige, men bodd i Norge i en årrekke, som i 2021 fikk norsk statsborgerskap. Nå kan han endelig representere Norge sammen med kompis og 2 x kongepokalmakker Marius Wang. Ventetiden har åpenbart vært verdt det - også på banen!

Les også: EM Singel/Dobbel/Mix | Kvalifisering

Samme prosedyre gjennomførte Ranu Homniam for en del år tilbake. Sammen med sin gode venninne Charlotte Jayer er hun atter klar for det norske landslag, faktisk blir dette årets tredje mesterskap sammen.

Les også: Ranu Homniam har skrevet Norgeshistorie

Våre to fremste kvinnelige spillere dannet en trofast duo for flere år siden, og har siden vært gjentatte ganger både i toppen av norske resultatlister, norgesmestere i NM Dobbel Kvinner og relativt fast inventar i landslagstroppen. 

Les også: NM Dobbel Kvinner 2022 | Lagd av noe annet

Europamesterskapet som er fem parallelle mesterskap arrangeres denne gang i 's-Hertogenbosch (Den Bosch), Nederland. Dette er faktisk aller første gang EM arrangeres i dobbel, uavhengig av klasse, men tredje gang det arrangeres i singel for begge kjønn. Opprinnelig debut måtte utsettes grunnet koronapandemien.

EM varer fra 13. - 17. juli, og de norske spillerne ledsages av kvinnenes coach Morten Torp, mennenes coach Benny Bel-Lafkih og delegat Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih.

Norges representanter i Singel er Marius Wang og Ranu Homniam, og i Dobbel Mix spiller dermed Charlotte Jayer og Max Carlström. Kvinnenes og herrenes dobler antas å spilles samtidig.

Totalt 27 europeiske nasjoner deltar med landslag til dette mesterskapet som spilles på byens storslåtte torg. Dermed vil rammene rundt selve EM være enestående, usedvanlig lett tilgjengelig for publikum og umiddelbar nærhet til alle fasiliteter. Det nederlandske petanqueforbund, NJBB, gir alt som EMs tekniske arrangør i forbundets 50. år.

Norges landskamper vil streames på Petanque.nos Facebooksider, så sant tid og teknikk tillater det. Her legges også annen informasjon ut fortløpende.

Hell og lykke til Marius, Max, Ranu og Charlotte: HEIA NORGE!