Ranking 2022 | 3. oppdatering

21.06.2022

Årets tredje oppdatering av rankinglister for spillere og klubber er også siste oppdatering før Norgesmesterskapet. Med rankingpoeng i samtlige klasser utenom Presisjonsskyting vil poengene ramle inn i fleng, og status kan etter endt NM være snudd på hodet.

 

Spillerranking 2022

Ved første oppdatering telte vi 86 spillere med rankingpoeng. Nå er antallet steget opp til 142!

Stadig vekk er hele familien Gjengstø Bel-Lafkih på topp, og i forrige turnering spilte de for første gang denne sesongen sammen. Best er Benny med 82, med Gabriel 2. plass med 74 og Eli med 67.

Årets hittil solide formspillere Larry Young og Camel Benkheira har vist muskler og selvtillit, og ligger nå på henholdsvis fjerde- og femteplass, begge med 54 poeng. 

Verdt å nevne er også at de tre beste kvinnelige spillerne etter endt sesong er garantert premie. To av disse er på Topp 6 (Eli og Ranu Homniam), men Charlotte Jayer og Lisbeth Fossen er hakk i hel. 

Også beste vestlending er en kvinnelig spiller: Lisbeth Johannesen fra Stord er med sine 30 poeng på foreløpig 13. plass.

Se tabell: Spillerranking pr. 21.06.2022

 

Klubbranking 2022

Ikke at vi tror Groruddalen Petanque Klubb ikke vil få gode resultater under NM, men flest poeng av alle vil de etter alle solemerker ikke få. Til det har klubben rett og slett for få spillere. Enn så lenge kan de i alle fall glede seg over førsteplass på rankinglisten over klubber.

Fattige 15 poeng skiller GPK og Stord Petanqueklubb på foreløpig andreplass. Trolig vil SPK lede stort etter NM, ikke minst takket være solide forhåndsfavoritter i veteranklassene. Her vil også Holmestrand Petanqueklubb (4. plass) sikre mange gode poeng.

Både HPK og SPK kan skilte med en del flere deltakere enn øvrige klubber, noe som kan gi store utslag. Alle sluttspillplasseringer vil være gull verdt. 

Hele 13 klubber er inne på klubbrankingslisten, og som kjent er 13 et meget bra tall...! Her er det bare å kjempe på!

Se tabell: Klubbranking pr. 21.06.2022