Paavo Tikkanen til minne

11.01.2022

Æresmedlem i Norges Fleridrettsforbund Seksjon Petanque, Paavo Tikkanen, gikk bort på fjorårets siste dag. Rolf Hermansen, leder i Boule Frederik II, klubben Paavo selv stiftet og var første leder av, forteller om hedersmannen i et eget minneord.

 

Paavo Tikkanen til minne

Paavo Tikkanen, petanque-pioneren i Norge, døde nyttårsaften 89 år gammel.

Paavo sin petanque-karriere startet i Sverige. Etter at han flyttet til Oslo tok han initiativet til å starte en av de første petanque-klubbene i Norge i 1984, der han selv ble formann. Samme året ble Norges Boule Forbund stiftet også etter initiativ fra Paavo, og han ble forbundets første formann. Dette er forløperen til dagens seksjon petanque under Fleridrettsforbundet i Norges Idrettsforbund.

Paavo representerte Norge i flere internasjonale turneringer. Det var et lykketreff for oss at Paavo flyttet til Fredrikstad i 1997. Bare to år senere tok han nemlig igjen initiativet til å starte en klubb, det ble Boule Frederik II, som er petanque-klubben i Fredrikstad. Han ble selv den første lederen i klubben og sørget også for at klubben allerede i år 2000, ett år etter at klubben var stiftet, ble teknisk arrangør for Norgesmesterskapet, og to år senere Nordisk Mesterskap. Senere har det vært en rekke nasjonale og internasjonale turneringer i Fredrikstad med Tollbodplassen som arena. Boule Frederik II er i dag en aktiv klubb med ca. 60 medlemmer.

Det var tydelig at Paavo trivdes godt i Fredrikstad med petanque, båtliv og fritidsfiske. Som spiller for Boule Frederik II ble Paavo Norgesmester i veteranklassen både i 2007 og 2008, begge ganger sammen med Arne Lund.

Paavo var æresmedlem både i Boule Frederik II og i Seksjon Petanque i Norges Fleridrettsforbund.

De to siste årene bodde Paavo på Geilo hvor også hans datter og barnebarn bodde. Vi lyser fred over Paavo Tikkanens gode minne.

For Boule Frederik II
Rolf Hermansen (styreleder)

 

 

______________________________

FIF Petanques æresmedlemsskap ble gitt Paavo Tikkanen under NM 2012. Begrunnelsen lød blant annet:

Grunnlaget, organiseringen, egenarten som kjennetegner vår hobby, idrett, sport, aktivitet eller hva vi nå velger å kalle barnet, kan vi takke vår gründer og pioner for. 

Les mer...

Våre kondolanser går til familie, gode venner og klubbkamerater. Vi takker deg, Paavo, for alt du har gjort for norsk petanque og for den du har vært for oss.

______________________________