Ranking 2021 | Den ultimate finale

27.10.2021

Rankingturneringene er kjerneaktiviteten i Petanque Norge. Det er stor aktivitet, og i år har vi hatt 9 arrangører, 27 turneringer og 180 spillere fra 15 klubber har fått rankingpoeng.

Spillerranking

Å hevde seg på rankingtabellen krever tid, innsats og prestasjoner. I toppen er det tett og i år var det spenning helt inn. Før siste turnering, Vika Høst, skilte bare ett eneste poeng de to lederene Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Bastien Testaniere. Som ventet spilte disse spillerene seg helt til finalen, og rankingsesongen 2021 skulle altså avgjøres i årets siste kamp.

Team Gabriel gikk seirende ut av oppgjøret, og han vant dermed årets ranking for første gang, veldig fortjent etter innsats og dedikasjon til sporten. Gabriel har denne sesongen vært en pådriver og motor for å holde aktiviteten oppe og få arrangert turneringer under og etter pandemien. At han i tillegg presterer så godt står det stor respekt av.

Bastien Testaniere måtte nok en gang se seg slått på målstreken, og tar med det sin fjerde andreplass på rankinglistene gjennom tidene. Bastien har også tatt rankingpoeng i så godt som samtlige turneringer i år, med Sandefjord Sommer som eneste unntak. Dette er en spiller som deltar mye, og vi spår at Bastien vil være med å kjempe om plasseringer i toppen av tabellen også i fremtiden. Kanskje skal det lykkes helt inn for Bastien neste sesong?

Gabriel hentet inn viktige poeng mot Bastien i Sinnataggens finale i høst.

På plassene bak Gabriel og Bastien i Topp 6 finner vi Charlotte Jayer, Benny Bel-Lafkih, Ranu Homniam og Robert Pettersen, alle fra Groruddalen Petanqueklubb. En voldsom dominans fra den rutinerte klubben. Samtlige får reisestøtte ut fra plassering.

Også de tre beste kvinnelige spillerne på rankinglisten premieres, og utenom Charlotte og Ranu sikret Eli Gjengstø seg tredjeplass med sin 9. plass sammenlagt. 

Det er også kommet noen nye navn i adelskalenderen, men dette er navn som er alt annet enn ukjente i norsk petanquesamenheng. Både Odd-Reidar Gullbrandsen og Bjørnar Endal, begge fra HPK, gjør sine første opptredener på topp 15. De er begge meritterte spillere. Bjørnar tok sølv i V65 under NM på Bildøy i år, bak Odd-Reidar som sikret seg sitt sjette NM-gull! Han har også ett sølv og en bronse fra tidligere. Velkommen inn på adelskalenderen til dere begge, det er vel fortjent!

Se SPILLERRANKING 2021

 

Klubbranking

Hele 15 klubber har fått rankingpoeng denne sesongen, og det er flott å se at det lille miljøet vårt fortsatt er i vekst!

Øverst på klubbrankingen finner vi, ikke overraskende, Groruddalen Petanque Klubb med hele 1.302 poeng! GPK vinner rankingen for niende år på rad, og ser ikke ut til å bremse med det første. Mon tro om Groruddalen Petanque Klubb kan feire ti år samenhengende på toppen av rankingtabellen neste år?

Faktisk hamstret GPK poeng i samtlige turneringer med rankingstatus utenom to: NM V55 og NM V65, rett og slett fordi de ikke stilte med deltakere i disse klassene.

Vinner av klubbrankingen premieres med kr. 5.000. Styret i vinnerklubben skal bruke premien til drift av klubben, herunder arrangement og/eller annet som kommer klubbens medlemmer til gode.

På plassen bak finner vi Stord Petanqueklubb, totalt 784 poeng, som endelig tar steget opp fra tredjeplassen de har passet på siden 2018. Den siste pallplassen går til Holmestrand Petanqueklubb med 637 poeng fordelt på sju flere rankingturneringer.

Se KLUBBRANKING 2021

 

 

 

Tekst og tabeller: Tore Blokhus og Christopher Kvarme

Foto: Petanque.no/Arkiv