VM 2021 | Norges landslag

10.11.2021

Den norske troppen til Verdensmesterskapet i Trippel er klare til dyst! Norge stiller med landslag både i Kvinne- og Herre-VM som går av stabelen henholdsvis 12. - 14. og 18. - 21. november.

Husk! Følg kampene via Facebooksiden Petanque.no

FIPJPs tekniske arrangør er det spanske petanqueforbund og mesterskapet er lagt til Santa Susanna rett utenfor Barcelona. Kvinnenes VM spilles parallelt med junior-VM, mens herrene skal ut i ilden helgen etter. Totalt 49 nasjoner deltar, de aller fleste i 2 eller 3 VM.

Begge mesterskap inkluderer også eget mesterskap i Presisjonsskyting.

Den norske kvalifiseringen for kvinner ble vunnet av Charlotte Jayer, Eli Gjengstø og Ranu Homniam, men Charlotte har av naturlige årsaker ikke kunne delta i mesterskapet. På dette tidspunktet er det nemlig bare få uker igjen av svangerskapet!

Hennes erstatter er Lisbeth Fossen, og valg av ønsket fjerdespiller falt på Gunvor Berge. - Dette laget er proppfull av rutine!

Coach er Benny Bel-Lafkih, som selv skal spille få dager etter. Han har enorm erfaring som landslagsspiller og har også vært anvendt som coach de siste EM og VM for kvinner.

 

Herrenes kvalifisering ble avholdt så langt tilbake som i fjor, da VM var planlagt avholdt i Sveits i juli måned. Lars Storaker Bruu, Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Ole Hågensen måtte skuffet innse at mesterskapet ble avlyst... men kun utsatt! Ny dato og nytt land, men tre av fire skal delta.

Ole sa fra seg plassen og er erstattet av en god, gammel kjenning både fra klubb og landslag: Robert Pettersen. Han var ellers del av laget som kvalifiserte seg til EM for veteraner, et mesterskap som i likhet med øvrige Europamesterskap er avlyst.

Herrenes landslag blir coachet av Andre Erdahl, som tidligere har erfaring som coach for juniorlandslaget i 2018.

Se også egen fane: Internasjonalt.

HEIA NORGE!