VM 2021 | Norges landslag

10.09.2021

Den norske troppen til Verdensmesterskapet i Trippel er klar. Norge stiller med landslag både i Kvinne- og Herre-VM som går av stabelen i november.

FIPJPs tekniske arrangør er det spanske petanqueforbund og mesterskapet er lagt til Santa Susanna rett utenfor Barcelona. Kvinnenes VM spilles 12. - 14. november parallelt med junior-VM. Herrene skal ut i ilden helgen etter: 19. - 21. november.

Den norske kvalifiseringen for kvinner ble vunnet av Charlotte Jayer, Eli Gjengstø og Ranu Homniam, men Charlotte kan av naturlige årsaker ikke delta i mesterskapet. På dette tidspunktet er det nemlig bare få uker igjen av svangerskapet!

Hennes erstatter er Lisbeth Fossen, og også ønsket fjerdespiller har kastet seg rundt for å bli med til Spania: Gunvor Berge! - Dette laget er proppfull av rutine!

 

Herrenes kvalifisering ble avholdt så langt tilbake som i fjor, da VM var planlagt avholdt i Sveits i juli måned. Lars Storaker Bruu, Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Ole Hågensen måtte skuffet innse at mesterskapet ble avlyst... men kun utsatt! Ny dato og nytt land, men tre av fire skal delta.

Ole har sagt fra seg plassen og blir erstattet av en god, gammel kjenning både fra klubb og landslag: Robert Pettersen. Han var ellers del av laget som kvalifiserte seg til EM for veteraner, et mesterskap som i likhet med øvrige Europamesterskap er avlyst.

Med de to troppene vil også delegat og coach følge våre norske håp. Se egen fane: Internasjonalt.